Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, Κριστιάν Μπρίκνερ, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικά εγκλήματα, τα οποία δεν συνδέονται με τη μικρή Βρετανίδα. Η δίκη του 47χρονου Γερμανού ξεκίνησε σήμερα στο Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας και διεκόπη περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης επικαλέστηκε ότι οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας εκ των δικαστών υποδηλώνουν ότι είναι ενδεχομένως προκατειλειμμένη.

Ο Μπρίκνερ κρατείται για άλλες κατηγορίες και δικάζεται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό που διαπράχθηκε μεταξύ του 2000 και 2017 στην Πορτογαλία.

Το δικαστήριο μετέθεσε τη δίκη κατά μία εβδομάδα για να αποφανθεί αν η εν λόγω λαϊκή δικαστής θα πρέπει να απομακρυνθεί σχετικά με αναρτήσεις της στο Twitter στις οποίες φέρεται να καλεί για τη δολοφονία του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου και ενός κακοποιητή ζώων.

«Μια τέτοια λαϊκή δικαστής δεν έχει καμία θέση σε μια δίκαιη ποινική δίκη», είπε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπρίκνερ, ο Φρίντριχ Φίλσερ, έξω από το δικαστήριο.

Τα γερμανικά Μέσα μετέδωσαν επίσης ότι οι δικηγόροι επικαλέστηκαν την εργασία της λαϊκής δικαστού ως παιδοψυχολόγου ως πιθανή πηγή μεροληψίας σε μια περίπτωση όπως αυτή που περιλαμβάνει τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών παιδιών.

Αυτή η δίκη ωστόσο αναμένεται ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή από τότε που του απαγγέλθηκε κατηγορία για την «υπόθεση Μάντι», τον Ιούνιο του 2020, αυτός ο άνδρας δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον δικαστηρίου.

Κατά την έναρξη της δίκης το πρωί ο Μπρίκνερ εμφανίστηκε στο δικαστήριο ήρεμος, ντυμένος με ένα μοβ πουκάμισο και ένα γκρι σακάκι.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισής του είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του σκόπευε να παραμείνει σιωπηλός.

Ο χαρακτηρισμός του, το 2020, ως κυρίου υπόπτου για την εξαφάνιση της Μάντλιν ΜακΚαν, γνωστής ως Μάντι, ήταν μια σημαντική στιγμή αυτής της έρευνας με διεθνείς προεκτάσεις, όπου υπήρξαν πολλές ανατροπές, ψευδείς ενδείξεις και υποθέσεις.