Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν το πρωί της Τετάρτης (14/02) στην Κύπρο, προκαλώντας πολλά προβλήματα κυρίως στη Λεμεσό. Πέραν από το χαλάζι που έπεσε σε διάφορες περιοχές της επαρχίας, ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε στον ουρανό και παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του.

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης, το τηλεφωνικό κέντρο της Επαρχιακής Διοίκησης και του Δήμου Γερμασόγειας έλαβε κλήσεις για ζημιές σε 156 κατοικίες, δυο πολυκατοικίες, οκτώ επαγγελματικά υποστατικά και 24 οχήματα. Πέντε οικογένειες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, αφού η κατάσταση της οικίας τους δεν τους επέτρεπε να διαμείνουν εκεί.

Σύμφωνα, μάλιστα, και με ανακοίνωση της Αστυνομίας, διάφορα αντικείμενα έχουν παρασυρθεί στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δείτε φωτογραφίες:

anemostrovilos-kipros6
anemostrovilos-kipros5
anemostrovilos-kipros4
anemostrovilos-kipros3
anemostrovilos-kipros2
anemostrovilos-kipros1
anemostrovilos-kipros8
anemostrovilos-kipros7

Στο μεταξύ, ο παραλιακός δρόμος Λεμεσού, από Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, μέχρι την οδό Αριάδνης (δρόμος Κ-Cineplex), είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω αποκοπής και πτώσης δέντρων. Επίσης λόγω λάσπης, οι δρόμοι Παραμύθας-Γεράσας, Σπιτάλη-Φασούλας, Φασούλας-Λεμεσού και Αψιού-Μαθηκολώνης, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εκτός από την περιοχή Γερμασόγειας, μικρός αριθμός ζημιών, από τους ισχυρούς ανέμους, αναφέρθηκε και στις κοινότητες Ζακάκι, Πύργο και Μονή.

Δείτε βίντεο:

cyprustimes.com: Κακοκαιρία Λεμεσός _ Πτώση δέντρων Γερμασόγεια

Σύμφωνα με τον έπαρχο Λεμεσού, ο αριθμός των αιτημάτων για καταγραφή ζημιών αναμένεται να αυξηθεί, αφού από το πρωί συνεχίζονται οι κλήσεις πολιτών στην επαρχιακή διοίκηση.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από cyprustimes.com