Σοκαρισμένη είναι η αμερικανική κοινή γνώμη μετά τους πυροβολισμούς που έπεσαν χθες, Τετάρτη 14/02, εν μέσω της παρέλασης των νικητών του Super Bowl του αμερικανικού ποδοσφαίρου, στο Κάνσας, με τουλάχιστον έναν νεκρό και πάνω από 20 τραυματίες.

Η Λίζα Λόπεζ, μητέρα δύο παιδιών που εργαζόταν ως DJ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον 20 άτομα, 11 εκ των οποίων είναι παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών, τραυματίστηκαν κατά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στο τέλος της παρέλασης των Kansas City Chiefs.

*Διαβάστε εδώ: Επίθεση στο Κάνσας: Ο Μπάιντεν καλεί για ακόμα μία φορά το Κογκρέσο να νομοθετήσει, για να τερματιστεί η "επιδημία" της βίας με τη χρήση όπλων


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Αρχών, τρία άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση σε σχέση με το περιστατικό, ενώ κατασχέθηκαν και όπλα που βρέθηκαν στην τοποθεσία της παρέλασης.

Το κίνητρο πίσω από τη νέα ένοπλη επιθεση παραμένει ασαφές, με την Αστυνομία και το FBI να απευθύνουν έκκληση σε πολίτες που γνωρίζουν κάτι ή έχουν τραβήξει κάποιο βίντεο με ύποπτες κινήσεις να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Ένας από τους ενόπλους που προσήχθησαν είναι ο άνδρας που εμφανίζεται σε viral βίντεο να προσπαθεί να διαφύγει τρέχοντας μέσα από το πλήθος, προτού τον σταματήσουν ηρωικοί φαν των Kansas City Chiefs, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και αφοπλίζοντάς τον.


Πολίτης βοήθησε στη σύλληψη του υπόπτου

Ένας από τους πολίτες που δεν δίστασαν να ορμήξουν πάνω στον ύποπτο, για να τον ακινητοποιήσουν και να βοηθήσουν τελικά στη σύλληψή του ήταν ο 46χρονος Πολ Κοντρέρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, έχοντας στο πλευρό του την 23χρονη κόρη του Αλίσα (που ήταν επίσης παρούσα στην παρέλαση και τράβηξε βίντεο με την επακόλουθη σύλληψη), ο Κοντρέρας περιέγραψε τη γεμάτη αδρεναλίνη σκηνή.



Ο Κοντρέρας εξήγησε ότι κατάλαβε πως έπρεπε να παρέμβει, όταν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους φώναξαν ότι ένας άνδρας κινούνταν ύποπτα και προσπαθούσε να διαφύγει τρέχοντας ανάμεσα στο πλήθος.

Βλέποντας τον άνδρα να κατευθύνεται προς το μέρος του, ο 46χρονος πήδηξε πάνω του για να τον σταματήσει.

«Ένας τύπος φώναζε, "σταματήστε τον, πιάστε τον", αλλά ο ίδιος έτρεχε πολύ αργά (πίσω του). Δεν το σκέφτηκα, ήταν απλώς μια αντίδραση. Ήμουν εκεί. Δεν δίστασα, απλώς το έκανα», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Κοντρέρας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρχε ένας ακόμη πολίτης που βοήθησε να ακινητοποιηθεί ο ύποπτος.

Αφού τον έριξαν στο έδαφος, είδαν ένα όπλο να πέφτει από το χέρι του ή κάτω από το μανίκι του.

Τελικά, μετά από ένα χρονικό διάστημα που - όπως λέει - του φάνηκε σαν αιωνιότητα, κατέφθασαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον ύποπτο.