Ερωτηματικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν εντός του 2024 στο Παρίσι, εγείρουν οι ειδικοί σχετικά με την ασφάλεια των μπαλκονιών στα κτήρια κατά μήκους του Σηκουάνα. Συγκεκριμένα τι θα γίνει εάν κατακλυστούν από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην τελετή έναρξης, ειδικά στα κτήρια που έχουν θέα στον ποταμό και βρίσκονται εκεί από τον 19ο αιώνα.

Διαβάστε επίσης: Ελλείψεις στο τσάι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι Βρετανοί λόγω των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

«Αυτά τα κτήρια, που τα περισσότερα του 19ου αρχές του 20ου αιώνα, είναι πολύ εύθραυστα. Δεν σχεδιάστηκαν για (να φιλοξενήσουν) μια παρέα 10 – 15 ατόμων», όπως αναφέρει σε ανταπόκριση της η ΕΡΤ.

Παρίσι 2024 : Ανησυχίες για την ασφάλεια των μπαλκονιών κατά μήκος του Σηκουάνα – Αρχίζουν οι έλεγχοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

 «Αυτή η τελετή θα είναι η πρώτη που θα διοργανωθεί εκτός γηπέδου, δηλαδή σε έναν φυσικό χώρο όπως είναι ο Σηκουάνας με τα πλοιάρια να παρελαύνουν μπροστά στους θεατές» είπε σημειώνοντας ότι αναμένεται τουλάχιστον 300.000 κόσμος να το παρακολουθήσει και οι περισσότεροι ίσως είναι στα μπαλκόνια.

Εξαιτίας αυτού του γεγονός Γάλλοι αρχιτέκτονες ζήτησαν επιθεώρηση όλων των κτηρίων πριν την τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου.