Σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε ευθέως τη CIA για την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream.

Η συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Carlson Network το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκίνησε με ένα αστείο από τον Πούτιν, ο οποίος ρώτησε τον δημοσιογράφο εάν η συζήτηση ήταν "talk show ή μια σοβαρή συνέντευξη" όταν ρωτήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν αναφέρθηκε σε διάφορους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και Μπιλ Κλίντον, καθώς και στην προσωπική του σχέση με τους Ντόναλντ Τραμπ και Τζορτζ Μπους.

Όταν ρωτήθηκε ευθέως για τον υπαίτιο της ανατίναξης του Nord Stream, ο Πούτιν απάντησε με σιγουριά: "Εσείς!".

"Ήμουν απασχολημένος εκείνη τη ημέρα", αστειεύτηκε ο Κάρλσον.

"Εσείς προσωπικά μπορεί να έχετε άλλοθι, όμως η CIA δεν έχει κανένα άλλοθι", ανταπάντησε ο Πούτιν.

Δημοσιογράφος: Έχετε στοιχεία ότι το ΝΑΤΟ ή η CIA το έκανε;

Πούτιν: Ξέρετε, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά ο λαός λέει σε τέτοιες περιπτώσεις "Ψάξε για κάποιον που θα είχε ενδιαφέρον να το κάνει". Σε αυτή την περίπτωση, όμως, δεν χρειάζεται να ψάξουμε μόνο για κάποιον που ενδιαφέρεται αλλά και για κάποιον που έχει τις ικανότητες.

Η τολμηρή κατηγορία του Πούτιν έρχεται να προστεθεί στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, θέτοντας νέα ερωτήματα για την ευθύνη της ανατίναξης του Nord Stream.