Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο παλάτι με την περιπέτεια υγείας του βασιλιά Καρόλου, αλλά και τις σχέσεις ανάμεσα στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Πολλοί πίστευαν ότι αυτό το γεγονός θα μπορούσε να ενώσει ξανά τα δύο αδέρφια, αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό το περιστατικό κατάφερε να αναθερμάνει τις σχέσεις των δύο πριγκίπων.

Το δελτίο του BBC αναφέρει: «Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες με τον πατέρα τους άρρωστο είναι μία αδερφική σχέση που μοιάζει οριστικά κατεστραμμένη, ο Χάρι είναι σπάνια στην Αγγλία αλλά δεν έχει σκοπό να δει τον αδερφό του Ουίλιαμ, πηγή μας λέει πως δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα και αυτό σημαίνει πως δεν θα δει ούτε την πριγκίπισσά της Ουαλίας που είναι άρρωστη και ήταν κάποια που ήταν κοντά κάποτε, αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν υπήρχε κάποια προσπάθεια να βρεθούν, αν έγινε προσπάθεια για εκεχειρία».

Η ελπίδα των Βρετανών πως το αίμα νερό δεν γίνεται και ο Χάρι θα τα ξαναβρεί με τη βασιλική οικογένεια σβήνει και μοιάζει πλέον ανεκπλήρωτη και η επιθυμία πως μπορούν Κάρολος, Ουίλιαμ και Κέιτ και Χάρι – Μέγκαν να ξαναγίνουν μία χαρούμενη οικογένεια.

«Γνώστες του παλατιού είπαν ότι υπάρχει νέα ελπίδα ότι η ρήξη μεταξύ του δούκα του Σάσεξ και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας μπορεί να επουλωθεί μετά τη χθεσινή συνάντηση», αναφέρει η Mirror.

Το 24ωρο ταξίδι-αστραπή του Χάρι

Οι βρετανικές εφημερίδες δίνουν τον τόνο, σοκάρονται από το ταξίδι-αστραπή και λένε πως ο Χάρι θα πάει στην αγκαλιά της Μέγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την πτήση 269 της ΒΑ από το Χίθροου.

«Ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει στο σπίτι του ύστερα από μόλις 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ο δούκας φτάνει στο Χίθροου μία μέρα αφού συνάντησε τον βασιλιά για 45 λεπτά στο Λονδίνο μετά τη διάγνωση σοκ του καρκίνου – και χωρίς να συναντήσει τον Ουίλιαμ ή την Κέιτ».

Κι όμως όλα είχαν ξεκινήσει τόσο διαφορετικά και οι Βρετανοί πόνταραν στο παραμύθι, για άλλους θα ήταν η επιστροφή του ασώτου και για άλλους η παραδοχή του παλατιού πως τον αδίκησαν, για όλους όμως το παραμύθι θα είχε happy end.

Αυτά έγραφαν πριν δουν τον Χάρι να πετάει ξανά για την Καλιφόρνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyz89ltf4jl)

Η δοκιμασία του παλατιού στον Χάρι

Τα δύο αδέρφια όμως δεν συναντήθηκαν καν. Γνώστες των βασιλικών ισορροπιών το είχαν δει να έρχεται. Το ταξίδι δεν θα άλλαζε τίποτα στις σχέσεις του Χάρι με το παλάτι.

«Όταν ήρθε για τη στέψη δεν μίλησε καν στον πατέρα του, ήρθε πάλι στο Λονδίνο για μια φιλανθρωπική εκδήλωση, δεν είδε τον πατέρα του που ήταν στη Σκωτία, ήταν καλεσμένος να τον δει, δεν τον είδε, άρα είναι η πρώτη φορά που μιλάνε απευθείας για 50–60 μήνες, άρα πού είναι τώρα ο Χάρι; Υποψιάζομαι στο αεροδρόμιο».

«Το γυαλί που έχει ραγίσει» αποδεικνύει πως καμιά φορά δεν έχει εφαρμογή η ρήση «το αίμα νερό δεν γίνεται».

Για πάγο θα μιλήσουν οι γνώστες των βασιλικών θεμάτων.

«Το μήνυμα από τον Ουίλιαμ είναι «δεν θέλω να σε δω μέχρι να παγώσει η κόλαση», για να δούμε καθαρά, οι εφημερίδες λένε για υπέροχη επανένωση, ο Χάρι έφαγε τον απόλυτο σνομπισμό ή όχι; Αυτό που νομίζω είναι πως όταν πάει πίσω στην Καλιφόρνια νομίζω πως θέλουν να διασφαλίσουν πως ό,τι είπε στον πατέρα του σε αυτά τα 30 λεπτά και ό,τι έγινε δεν θα γίνει κοινή γνώση και θα διαρρεύσει στον Τύπο επειδή έτσι θα χτίσει σχέσεις ξανά, να αποκτήσει εμπιστοσύνη», σχολιάζουν τα βρετανικά Μέσα.

Την ίδια ώρα, βασιλικοί αναλυτές θα πουν πως όποιος νομίζει πως ο Χάρι είναι «καμένο χαρτί» κάνει λάθος.

«Σύμφωνα με έναν βασιλικό συγγραφέα, οι ασθένειες του Καρόλου και της Κέιτ αποκαλύπτουν μια αδυναμία με το σχέδιο του Βασιλιά να έχει μια πιο «μαζεμένη» μοναρχία. Πρότεινε μάλιστα ότι ο Κάρολος θα ήταν πολύ χαρούμενος να καλωσορίσει τον πρίγκιπα Χάρι πίσω. ‘’Ο Οίκος του Γουίνδσορ χρειάζεται τον Χάρι’’».

Ο γρίφος που καλείται να λύσει ο Κάρολος

Ο Χάρι έχει επιστρέψει στην Αμερική, ο Ουίλιαμ παραμένει στο πλευρό της Κέιτ, Κάρολος και Καμίλα αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και αναζητούν στην βασιλική τους σφαίρα την λύση που θα διασφαλίζει την οικογένεια και την μοναρχία με τις ανθρώπινες αδυναμίες να μοιάζουν κάποιες φορές πιο δυνατές από το βασιλικό πρωτόκολλο.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία βράζει λόγω ενός χαμόγελου, την κατηγορούν επειδή ο φακός την συνέλαβε να χαμογελάει οδηγώντας κοντά στο σπίτι της.

«Η Μέγκαν Μαρκλ εθεάθη για πρώτη φορά από τότε που ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε να συναντηθεί με τον καρκινοπαθή πατέρα του, βασιλιά Κάρολο. Η Δούκισσα του Σάσεξ χαμογέλασε καθώς κυκλοφορούσε κοντά στο σπίτι της στο Montecito, αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Μέγκαν φαινόταν χαλαρή πίσω από το τιμόνι του Range Rover της».

«Βόμβα» στο παλάτι

Και μέσα σε αυτό τον κυκεώνα και αυτή η είδηση, ο γάμος Κάρολου - Νταϊάνα παραλίγο να είχε ματαιωθεί.

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα παραλίγο να ακυρώσει τον γάμο της με τον Βασιλιά Κάρολο, σύμφωνα με έναν βασιλικό βιογράφο. Σε ένα απόσπασμα από το νέο βιβλίο της Ingrid Seward, My Mother And I, που δημοσιεύτηκε από την Daily Mail, υποστηρίζει ότι η Νταϊάνα «ήταν σε απόγνωση» ένα μήνα πριν από το γάμο της το 1981 με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, αφού την αγνόησε στο πάρτι γενεθλίων του πρίγκιπα Άντριου».

Στο ίδιο ανάγνωσμα και οι σκέψεις της Ελισάβετ που φέρεται να θεωρούσε καταλληλότερη για σύζυγο του μικρότερου γιου της Άντριου την Νταϊάνα.