Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο πρόερδος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αφού μπέρδεψε για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα έναν ζωντανό πολιτικό με έναν νεκρό.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον αείμνηστο Χέλμουτ Κολ αντί για την πρώην καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ περιέγραψε λεπτομερώς μια συζήτηση του 2021 σε προεκλογικές εκδηλώσεις την Τετάρτη (7/2).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων συγκέντρωσης χρημάτων στη Νέα Υόρκη, ο Μπάιντεν περιέγραψε συνομιλίες που είπε ότι είχε με Ευρωπαίους ηγέτες σε μια συνάντηση της G7 στην Κορνουάλη το 2021, η οποία έλαβε χώρα μήνες μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Μπάιντεν: Τι τον ρώτησε ο...Χέλμουτ Κολ


Ο Μπάιντεν, είπε ότι ο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος πέθανε το 2017, τον είχε ρωτήσει πώς θα αντιδρούσε αν διάβαζε ότι άνθρωποι εισέβαλαν στο βρετανικό κοινοβούλιο και σκότωσαν αστυνομικούς «για να εμποδίσουν την εκλογή ενός πρωθυπουργού». Ωστόσο, ήταν η Άνγκελα Μέρκελ που συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Η γκάφα ήρθε λίγες ημέρες αφότου ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Φρανσουά Μιτεράν, τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας που πέθανε το 1996, με τον σημερινό πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.