Τα νέα από τη Βρετανία για την διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο, ταξίδεψαν και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη λύπη για τα νέα της υγείας του βρετανού μονάρχη.

Ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και ο εκπρόσωπος του State Department Vedant Patel δήλωσε πως οι σκέψεις της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι μαζί του. «Είναι πολύ λυπηρά νέα» συμπλήρωσε.

Διαβάστε σχετικά: Βρετανία: Γιατί το Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησε ότι ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο – Ποιος ο ρόλος της Καμίλα – Τι σκοπεύει να κάνει ο Χάρι

Ο Ρίσι Σούνακ επίσης με μια ανάρτησή του ευχήθηκε περαστικά στον Βασιλιά Κάρολο.

Στο tweet του ο Ρίσι Σούνακ εύχεται στον Βασιλιά Κάρολο να γίνει γρήγορα καλά και δεν αμφιβάλλει πως θα επιστρέψει δυνατός στα καθήκοντά του.

Επίσης αναφέρει πως είναι βέβαιος ότι όλη η χώρα εύχεται στον Βασιλιά Κάρολο να γίνει καλά.

King Charles diagnosed with cancer, Buckingham Palace says | BBC News

Τα Μέσα της Βρετανίας μετέδωσαν με έκτακτο την είδηση για τον Βασιλιά Κάρολο, ενώ πολλοί Βρετανοί είναι σοκαρισμένοι. Στο έκτακτο δελτίο του το BBC μετέδωσε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε».

Όπως αναφέρθηκε ο Γουίλιαμ θα αναλάβει κάποια από τα καθήκοντά του και η Καμίλα κάποια άλλα.