Νέες αποκαλύψεις για το πότε ήρθε η οριστική ρήξη του πρίγκιπα Χάρι με το Παλάτι, αλλά και για το τι πίστευε η βασίλισσα Ελισάβετ για τη Μέγκαν Μαρκλ φέρνει στο φως το νέο βιβλίο της Ίνγκριντ Σιούαρντ «Η μητέρα μου και εγώ».
Η πρώην αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Majesty» αποκαλύπτει πως η βασίλισσα, όταν γνώρισε τη σύζυγο του Χάρι, άρχισε να τρέφει μεγάλες ελπίδες για τη θετική επίδρασή της στη νεολαία της Κοινοπολιτείας, γεγονός που οδήγησε στην αποδοχή της, πλην του πρίγκιπα Φιλίππου, που έφτασε να την αποκαλεί δούκισσα του… Ουίνδσορ («DoW»), παρατσούκλι που παρέπεμπε στη Γουόλις Σίμπσον λόγω των κοινών στοιχείων που είχαν οι δύο γυναίκες: μελαχρινές, Αμερικανίδες, διαζευγμένες κ.λπ.
Σύμφωνα με όσα διηγείται η λαίδη Ελισάβετ Άνσον ή Λίζα, που μιλούσε καθημερινά με τη βασίλισσα, η Ελισάβετ δεν εξέφρασε ποτέ την πραγματική της γνώμη για τη Μαρκλ εκτός οικογενείας.


Η Ελισάβετ συμπάθησε τη Μέγκαν μέχρι που είδε το… νυφικό της 

Στη Λίζα ανέφερε μόνο τη γνώμη της για το νυφικό της, το οποίο δεν ενέκρινε γιατί, «κατά την άποψή της, δεν ήταν πρέπον για μια διαζευγμένη που ξαναπαντρεύεται στην εκκλησία να δείχνει τόσο επιδεικτικά παρθένα», έγραψε η Σιούαρντ σε απόσπασμα του βιβλίου, που δημοσιεύει η «Daily Mail».

Επίσης, δεν άρεσε στην Ελισάβετ η απόφαση του Καρόλου να τη συνοδεύσει προς τον Χάρι, ούτε κι εκείνη του 96χρονου πρίγκιπα Φιλίππου να βαδίσει στοΝ διάδρομο χωρίς μπαστούνι, αλλά ούτε και το μακροσκελές κήρυγμα του Αμερικανού αρχιεπισκόπου Μάικλ Κάρι.

Τέλος, είχε απογοητευτεί από την αυταρχική συμπεριφορά του Χάρι, ενώ η πλήρης ρήξη επήλθε όταν το ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει το Παλάτι, μια απόφαση που η βασίλισσα δεν κατάλαβε ποτέ, κι όταν έδωσαν τη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.