Η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της.

Υπενθυμίζεται πως η Ερκάν είχε δεχθεί κριτική μετά από δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η οικογένειά της εμπλέκεται στις υποθέσεις της τράπεζας. Όλα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος της κεντρικής τράπεζας υποστήριξε ότι απολύθηκε από τον πατέρα της Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν.

Μετά από την παραίτησή της, η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν είπε: «Για να υπηρετήσω το κράτος και το έθνος μας, ήμουν ακούραστα στο καθήκον μου μέρα και νύχτα. Στο σημείο αυτό το οικονομικό μας πρόγραμμα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Η αύξηση των αποθεματικών μας, τα οικονομικά στοιχεία και οι δείκτες της κύριας τάσης του πληθωρισμού αποτελούν απόδειξη αυτής της επιτυχίας. Παρά όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις, πρόσφατα, οργανώθηκε μια μεγάλη εκστρατεία δολοφονίας της φήμης μου. Για να μην επηρεαστεί περαιτέρω η οικογένειά μου και το αθώο παιδί μου, που δεν είναι ούτε δύο ετών, από αυτή τη διαδικασία, ζήτησα από τον Πρόεδρό μας να μου δοθεί χάρη για το καθήκον μου, το οποίο εκτελώ με τιμή από την πρώτη μέρα», είπε.

«Οφείλω ευγνωμοσύνη στον Υπουργό Οικονομικών, που με έκανε περήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και στους συναδέλφους μου, με τους οποίους υπηρετώ στη θέση αυτή για περίπου 9 μήνες. Ο καθένας τους εργάζεται με μεγάλη αφοσίωση μέρα και νύχτα. Θερμούς χαιρετισμούς» έγραψε.