Φτιάχνουν ελληνικές πίτες στο Λονδίνο, από συνταγές γιαγιάδων, και έχουν κάνει τους Άγγλους να ξετρελαθούν με την ελληνική κουζίνα. Ο λόγος για τη Βίβιαν Παπασωτηρίου και τον Μανώλη Κομπογιάννη.

Το ζευγάρι των Ελλήνων που ζει στο Λονδίνο έχει καταφέρει να κάνει τις ελληνικές πίτες περιζήτητες στην Αγγλία. «Η ιδέα του “yayaka food” είναι εμπνευσμένη από τη γιαγιά μου. Όταν έφυγε από τη ζωή ήθελα να αναπληρώσω το κενό. Όλες οι πίτες ετοιμάζονται από την κουζίνα του σπιτιού μας και οι παραγγελίες γίνονται on line  σε πολλά σημεία της Αγγλίας», λέει η Βίβιαν Παπασωτηρίου και προσθέτει:

«Προσπαθούμε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε να είναι από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Ξεκινήσαμε συνταγές που είχαμε από τις δικές μας γιαγιάδες αλλά πλέον έχουμε συνεργάτη που πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα και καταγραφεί συνταγές από γιαγιάδες. Οι πίτες που πουλάνε περισσότερο είναι η μεσογειακή, η σπανακοτυρόπιτα και από γλυκά το γαλακτομπούρεκο».

 «Οι οικογένειές μας στην αρχή που ασχοληθήκαμε με τη μαγειρική δεν συμφωνούσαν γιατί είχαμε άλλες σπουδές. Όμως όταν κάτι το αγαπάς, βρίσκεις τρόπο να το κάνεις πραγματικότητα», συμπληρώνει η Βίβιαν Παπασωτηρίου.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Κομπογιάννης λέει: «Όταν λέμε στους Άγγλους ότι χρησιμοποιούμε ελληνικά προϊόντα, καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα σε αυτό που τρώνε είναι αυξημένη».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyum1de1bbi9)

Με πληροφορίες από MEGA