Συνολικά 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν χθες, Τετάρτη, σε περιστατικό με «καυστική ουσία» στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας. «Τρία θύματα – μια γυναίκα και τα δύο μικρά παιδιά της – διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι – όλοι ενήλικες – διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα.

Δείτε το βίντεο-σοκ από την επίθεση


Λονδίνο: Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με μάρτυρα, ένας άντρας φάνηκε να ρίχνει τη γυναίκα στο έδαφος και στη συνέχεια να της ρίχνει το υγρό. «Έτρεξα στο σπίτι μου, άρπαξα ένα μπουκάλι νερό και έριξα νερό στα μάτια της. Τα χείλη της ήταν μαύρα. Το δέρμα της φαινόταν καμένο», είπε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη λεωφόρο Lessar λίγο πριν από τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης. Συνολικά οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, με τους πέντε να φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ενώ ο ένας έχει πάρει εξιτήριο. 

Τρεις αστυνομικοί διακομίστηκαν επίσης στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη συμμετείχε και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

«Η πυροσβεστική εκλήθη για συμβάν με χημικά στην Λεωφόρο Λέσαρ στο Κλάπαμ απόψε», ανέφερε χθες το βράδυ η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου σε ανακοίνωση που έστειλε με email στο Reuters. Τέλος, τα πληρώματα χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να εντοπίσουν καυστική ουσία που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό.


To βίντεο-σοκ από την επίθεση με καυστικό υγρό

Πλάνα από την επίθεση με χημική ουσία στο νότιο Λονδίνο, κατά την οποία τραυματίστηκαν μια γυναίκα και δύο παιδιά, έδωσε στη δημοσιότητα το Sky News.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια «διαβρωτική ουσία» χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Κλάπαμ, από την οποιά τραυμαατίστηκαν συνολικά εννέα άνθρωποι, μεταξύ τους και δύο παιδιά και τρεις αστυνομικοί.

Το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει έναν άνδρα να κινείται γύρω από ένα αυτοκίνητο πριν μπει στη θέση του οδηγού, με μια γυναίκα και ένα παιδί μπροστά από το όχημα να κρατούν με τα χέρια τα πρόσωπά τους.

Ο άνδρας οδηγεί το αυτοκίνητο προς τη γυναίκα και τη χτυπάει, πριν σταματήσει και βγει από αυτό. Τότε ανοίγει την πίσω πόρτα και φαίνεται να βγάζει ένα παιδί, πριν το ρίξει βίαια στο έδαφος.

Το βίντεο φαίνεται επίσης να δείχνει ανθρώπους από γειτονικά σπίτια να επιχειρούν να κυνηγήσουν τον δράστη.