Η πριγκίπισσα της Ουαλίας κοιμήθηκε επιτέλους σπίτι της. Είδε τα παιδιά της μετά από δύο εβδομάδες, μίλησε χωρίς χρονικό περιορισμό με τον σύζυγο της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ένιωσε την αγάπη του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας της Μίντλετον.

Το ομιχλώδες τοπίο όμως για την υγεία της παραμένει. Το βέβαιο είναι ότι θα παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το Πάσχα, καθώς αναρρώνει. Όσο νοσηλευόταν, δεν μπορούσε να δει τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούι. Ήταν άλλωστε ακόμη στο σχολείο όταν η μητέρα τους μεταφέρθηκε στο εξοχικό τους, το Adelaide Cottage, στο Ουίνδσορ.

Τα γενέθλια της μητέρας

Στο παρόν τώρα, ο πρώην μπάτλερ της βασιλικής οικογένειας Γκραντ Χάρολντ δήλωσε στη «New York Post» ότι η απουσία της άφησε τεράστιο «κενό» στο σπίτι όσο απουσίαζε, και πρόσθεσε: «Είναι στοργική και δημοφιλής - το παρατήρησα περνώντας χρόνο με το ζευγάρι. Δεν αμφέβαλλα ότι αυτό δεν θα άλλαζε, ο Ουίλιαμ θα φροντίσει να αναρρώσει γρήγορα η Κέιτ».

Με τον μπάτλερ συνηγορούν και τα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς η δημοτικότητά της έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Στα επιμέρους της ανάρρωσής της τώρα, δεν φαίνεται πως θα παρευρεθεί στα 69α γενέθλια της μητέρας της, Κάρολ Μίντλετον (σήμερα), και είναι λογικό. Ωστόσο ουδείς αποκλείει η μητέρα της να κάνει ειδική επίσκεψη για να τη δει και να σβήσουν μαζί τα κεριά στην τούρτα. Στα του εξιτηρίου της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν στο νοσοκομείο όταν το έλαβε και είναι πιθανό να οδήγησε εκείνος μέχρι το σπίτι. Φημολογείται επίσης ότι έφυγε από «πριβέ» έξοδο της «London Clinic» στις 11 το πρωί της Δευτέρας. Ενώ το προσωπικό του παλατιού εθεάθη να φεύγει μισή ώρα αργότερα, με μια εντυπωσιακή σύνθεση με λευκές ορχιδέες στο αυτοκίνητο. Και ποιος δεν θα ήθελε να ξέρει ποιος έστειλε τα λουλούδια και τι έγραφε η κάρτα… Μάλλον δεν θα το μάθουμε (ούτε κι αυτό) ποτέ.

Η επιστροφή της στα επίσημα καθήκοντα θα εξαρτηθεί από τις ιατρικές συμβουλές που άμεσα θα της παρασχεθούν. Και μολονότι έχει διατυπωθεί η άποψη ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να αναλάβει δημόσια καθήκοντα πριν από το Πάσχα, οι βοηθοί της ελπίζουν οι οδηγίες να αναθεωρηθούν. Για την ώρα βοηθάει η νταντά του ζευγαριού. Και τα πεθερικά.

Η μακρά ανάρρωση

Το παλάτι δήλωσε ότι δεν θα συζητήσει περαιτέρω την κατάσταση της πριγκίπισσας και ότι είναι επιθυμία της να παραμείνουν απόρρητες οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα αναλάβει πρόσθετες ευθύνες ως γονέας, ενώ έχει απαλλάξει το ημερολόγιό του από τα επίσημα καθήκοντα όσο αναρρώνει η Κέιτ Μίντλετον. Σύμφωνα με το NHS, η ανάρρωση μετά από μια μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα με μεγάλη τομή χρειάζεται δυο τρεις μήνες, για να μπορέσει κανείς να κινηθεί άνετα. Θα πρέπει να αποφεύγει να σηκώνει βάρη, να περπατάει λίγο περισσότερο κάθε μέρα, να προετοιμάζεται για την επιστροφή της στην κανονικότητα… Παράλληλα, ιατρικές πηγές υπογραμμίζουν στην «Daily Mail» ότι «μπορεί να χρειαστούν και δύο χρόνια για να επανέλθει η αντοχή του κοιλιακού τοιχώματος στην προγενέστερη κατάσταση». Με τους βοηθούς της να λένε πως «δεν θα επιχειρήσει οπτική επαφή τους επόμενους μήνες με τον κόσμο».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή