Στο νοσοκομείο London Clinic εισήχθη ο Βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, και αναμένεται να παραμείνει εκεί για δύο βραδιές. Μετά από την επέμβαση στον διογκωμένο προστάτη, ο βασιλιάς Κάρολος θα απέχει για ένα μικρό διάστημα από τις υποχρεώσεις του. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο 75χρονος Κάρολος θα υποβληθεί στην επέμβαση αυτή την εβδομάδα για μια καλοήθη πάθηση που είναι συνηθισμένη σε άνδρες άνω των 50 ετών.

Ο 75χρονος Κάρολος εισήχθη στο νοσοκομείο «London Clinic», στο ίδιο δηλαδή με την Κέιτ Μίντλετον η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται, ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση διογκωμένου προστάτη. 

Η σύζυγος του Καρόλου, η βασίλισσα Καμίλα, δήλωσε ενόψει της επέμβασης ότι ο Κάρολος είναι “καλά” και “ανυπομονεί να επιστρέψει στις εργασίες του” με τις δημόσιες υποχρεώσεις του να έχουν αναβληθεί για την περίοδο της ανάρρωσης. Συνήθως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν δίνουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ασθένειες, θεωρώντας όλα τα ιατρικά ζητήματα ιδιωτικά, αλλά ο Κάρολος θέλησε να δημοσιοποιήσει τα της επέμβασης για να ενθαρρύνει και άλλους άνδρες με συμπτώματα να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση.

«Η Αυτού Μεγαλειότης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις θερμές ευχές τους την περασμένη εβδομάδα και χαίρεται που πληροφορείται ότι η διάγνωσή του έχει θετική επίπτωση στην ευαισθητοποίηση του κοινού», αναφέρει ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το παλάτι προτίμησε πλήρη διαφάνεια για την υγεία του Καρόλου και όχι στην Κέιτ Μίντλετον


Βασιλιάς Κάρολος: Τα νεότερα για την υγεία του

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έφτασε στην κλινική του Λονδίνου στο Marylebone περίπου στις 9 το πρωί σήμερα το πρωί, έχοντας στο πλευρό του τη βασίλισσα Καμίλα, καθώς ετοιμάζεται να υποβληθεί σε θεραπεία για διόγκωση του προστάτη.

Ο μονάρχης θα νοσηλευτεί στην Κλινική του Λονδίνου – το ίδιο νοσοκομείο όπου παραμένει η νύφη του Κέιτ Μίντλετον, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε την Κέιτ σήμερα πριν πάει για τη δική του θεραπεία.

Η Καμίλα συνοδεύει τον Βασιλιά, κάτι θεωρείται από ορισμένους ως μια ασυνήθιστη κίνηση, δεδομένου ότι η αείμνηστη βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος συνήθως πήγαιναν στο νοσοκομείο μόνοι τους.

Ένας εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ είπε λίγο μετά τις 9.30: «Ο Βασιλιάς εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία. Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις ευχές τους την περασμένη εβδομάδα και με χαρά μαθαίνει ότι η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση της δημόσιας υγείας».


Ο βασιλιάς Κάρολος φωτογραφήθηκε φτάνοντας στην κλινική του Λονδίνου στο Marylebone περίπου στις 9 το πρωί, λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του Clarence House. Είχε φτάσει στην κατοικία του στο Λονδίνο χθες μετά την επιστροφή του με ελικόπτερο από το κτήμα Sandringham στο Norfolk.


Τα θέματα υγείας που ταλανίζουν το παλάτι

Η επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο Κάρολος είναι ένα ακόμη ιατρικό ζήτημα που αφορά μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Προηγήθηκε εκείνη της 42χρονης πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ, η οποία αναρρώνει ακόμη στο νοσοκομείο έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για μια απροσδιόριστη πάθηση, με τον καρκίνο να έχει αποκλειστεί.

Ταυτόχρονα, η δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του νεότερου αδελφού του Καρόλου, του πρίγκιπα Άντριου, δήλωσε την Δευτέρα σοκαρισμένη από την διάγνωσή της με μια μορφή καρκίνου του δέρματος.