Συγκλονισμένη είναι η ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης μετά τα απανωτά δυσάρεστα γεγονότα που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Πριν από τη βουτιά στο κενό που επιχείρησε η 54χρονη Ελληνίδα Ελένη Μπουλούντα από οροφή εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή της, ακόμη δύο μακάβρια περιστατικά που αφορούν Ελληνίδες έρχονται στο φως.

Κωνσταντινούπολη: Ακόμα μία αυτοκτονία και το ζευγάρι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του


Το πρώτο συνέβη πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν μια νεαρή ελληνικής καταγωγής επιχείρησε να αυτοκτονήσει, ενώ οδηγούσε. Η νεαρή έστρεψε το όχημά της προς τα κιγκλιδώματα της γέφυρας, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε στα προστατευτικά της γέφυρας κι έτσι εμποδίστηκε η πτώση του. Όμως, η νεαρή άνοιξε την πόρτα κι έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών δημοσιευμάτων, η γυναίκα είχε προσχεδιάσει την αυτοκτονία της, καθώς νωρίτερα είχε επισκεφτεί φιλικό της πρόσωπο, στο οποίο άφησε τα σκυλιά της να τα προσέχει. Το πτώμα της παρασύρθηκε από τα νερά του Βοσπόρου για να εντοπιστεί στην περιοχή Μπεσίκτας. Σύμφωνα, πάντα, με τουρκικά δημοσιεύματα, η αιτία που την οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα ήταν η ερωτική απογοήτευση.

Το δεύτερο περίεργο συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο ημέρες. Ένας Νορβηγός και μια Ελληνίδα που ήταν ζευγάρι είχαν νοικιάσει διαμέρισμα σε πολυκατοικία στην περιοχή Γαλατά στο κέντρο της Πόλης. Είχαν ξεκινήσει από το Ρέθυμνο για ένα πενθήμερο ταξίδι στην Πόλη.

Το ζευγάρι, ο Νορβηγός Εγκίλ Σκάρμπο, 52 ετών, και η Ελληνίδα Ευαγγελία Βρακάνη, 31 ετών, εντοπίστηκαν στο κρεβάτι του διαμερίσματος από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος τους αναζητούσε και δεν τους έβρισκε. Μπήκε μέσα με ένα εφεδρικό κλειδί και τους βρήκε ξαπλωμένους χωρίς τις αισθήσεις τους στην κρεβατοκάμαρα. Κάλεσε ασθενοφόρο και οι διασώστες που έφτασαν στο διαμέρισμα διαπίστωσαν ότι ο Νορβηγός ήταν νεκρός, ενώ η Ελληνίδα σύντροφός του είχε σφυγμό.

Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο στην περιοχή Fatih Samatya, όπου και νοσηλεύεται. Οι έρευνες της αστυνομίας για τα αίτια του θανάτου του Νορβηγού βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται οι γονείς της 31χρονης, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime