Την απάντησή της στα σενάρια που εμπλέκουν το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ με τον Τζέφρι Επστάιν, καθώς φέρεται το όνομά του να βρίσκεται στην ατζέντα του κατηγορούμενου Αμερικανού χρηματιστή και παιδόφιλου, έδωσε η Μαρί Σαντάλ. Σύμφωνα με όσα είπε, ο τηλεφωνικός κατάλογος δεν είναι του Επστάιν, αλλά της Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην συντρόφου και συνεργάτιδάς του.

Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Αυτός ήταν ο τηλεφωνικός κατάλογος της Ghislaine Maxwell και όχι του Έπσταϊν, συνέλεγε πληροφορίες και τηλεφωνικούς αριθμούς σαν τρελή. Έτσι έχτιζε τις διασυνδέσεις της... αυτό είναι πραγματικά», αναφέρει η Μαρί Σαντάλ στη δήλωσή της, η οποία αφορά και τον σύζυγό της Παύλο. Την παραπάνω δήλωση έκανε η Μαρί Σαντάλ στον συγγραφέα Ανδρέα Μέγγο, της σελίδας στο Instagram «Greek Royal».



Η απάντηση αυτή έρχεται, καθώς στις 92 σελίδες της ατζέντας του Επστάιν φερόταν να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ της επενδυτικής εταιρείας του Ivory Capital Group αλλά και τα ονόματα ισχυρών οικογενειών της Ελλάδας, όπως αυτό του Κωνσταντίνου Νιάρχου, του Δημήτρη Γουλανδρή, της Δήμητρας Λαλαούνη, της οικογένειας Μαυρολέων και άλλα. Στον ίδιο τηλεφωνικό κατάλογο βρίσκεται και ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Γιουγκοσλαβίας, η πριγκίπισσα Φιριάλ της Ιορδανίας, ο πρίγκιπας Χάινριχ Φίρστενμπεργκ, όπως και ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην συζύγός του Σάρα Φέργκιουσον. Ακόμη και ονόματα ηθοποιών συναντάει κανείς, όπως αυτό του κωμικού Τζον Κλιζ και του Κρις Τάκερ.

Όλα τα παραπάνω είναι ονόματα που δεν εμπεριέχονται στα δικαστικά έγγραφα, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχεδόν 200 ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση trafficking είτε ως φερόμενα θύματα και θύτες είτε ως ισχυροί άνθρωποι που είχαν επαφές με τον παιδόφιλο Επστάιν και τη συνεργό του Γκισλέιν Μάξγουελ. Αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις Αναφορές σε πλήθος διάσημων ονομάτων αλλά χωρίς επιπλέον στοιχεία είναι τα απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος κατηγορήθηκε για μια σειρά από σεξουαλικά εγκλήματα πριν αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή το 2019. Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία. Τα ονόματα αφορούν σε συνεργούς, «πελάτες» αλλά και σε απλές γνωριμίες και επαφές. Φυσικά μέσα στα έγγραφα εμφανίζονται και τα ονόματα των ανήλικων κοριτσιών που έπεσαν στα δίχτυα του Τζέφρι Επστάιν και της Γκισλέιν Μάξουελ. Μεταξύ αυτών των περίπου 150 έως 180 ονομάτων –τα οποία έχουν προκύψει από γύρω στις χίλιες σελίδες δικαστικών εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη του Μανχάταν– περιλαμβάνονται αυτά των πρώην προέδρων Μπιλ Κλίντον (Δημοκρατικός, 1993-2001) και Ντόναλντ Τραμπ (Ρεπουμπλικανός, 2017-2021), αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε παράνομη ή επιλήψιμη συμπεριφορά εκ μέρους τους.