Οι ένοπλες ισραηλινές δυνάμεις των IDF, εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής όπλων της Χαμάς που βρισκόταν στην ακτή της κεντρικής Γάζας.

Όπως αναφέρουν οι IDF την προηγούμενη εβδομάδα στρατιώτες της 179ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της μονάδας καταδρομών Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού και της επίλεκτης μονάδας μηχανικού μάχης Yahalom πραγματοποίησαν επιδρομή σε ένα συγκρότημα της Χαμάς, όπου εντόπισαν αρκετά φρεάτια που οδηγούσαν σε σήραγγες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του αιματοκυλίσματος σε λύκειο της Αϊόβα - Ήταν τελειόφοιτος μαθητής

Οι IDF κατέστρεψαν στη Γάζα εργοστάσιο όπλων της Χαμάς με  έκταση εκατοντάδων μέτρων

Συγκεκριμένα τα φρεάτια των σηράγγων οδηγούσαν σε ένα υπόγειο δίκτυο που εκτείνεται σε εκατοντάδες μέτρα, σύμφωνα με τις IDF, οι οποίες προσθέτουν ότι τα στρατεύματα εντόπισαν μια κρύπτη με όπλα, συμπεριλαμβανομένων όλμων, χειροβομβίδων και RPG.

Παράλληλα σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν από την Shayeter 13 και την Yahalom αρκετές ακόμη σήραγγες. Πρόκειται για σήραγγες που οδηγούσαν σε ένα άλλο υπόγειο δίκτυο επισημαίνουν οι IDF.

Ακόμη οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ προσθέτουν ότι οι σήραγγες διέθεταν παγιδευμένες πόρτες. Πίσω από αυτές οι IDF εντόπισαν ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων. Το δωμάτιο είχε μηχανήματα, ανεμιστήρες ψύξης, εκρηκτικά και καύσιμα πυραύλων. Λίγο αργότερα οι συγκεκριμένες σήραγγες καταστράφηκαν.