Θέμα υγείας ή… σκανδάλου και μάλιστα ερωτικού; Οι φήμες οργιάζουν για τους λόγους τους οποίους παραιτήθηκε η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, την ώρα που η ίδια επιμένει ότι εγκαταλείπει τον θρόνο για λόγους υγείας. Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω προβλημάτων υγείας, όπως αναφέρει το περιβάλλον της, με διεθνή ΜΜΕ πάντως να υποστηρίζουν για ακόμα μια μέρα ότι το έκανε για να σώσει τον γάμο του γιου της και τον θεσμό της μοναρχίας στη χώρα της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η βασίλισσα Μαργαρίτα αποφάσισε να παραιτηθεί για να καλύψει την εξωσυζυγική σχέση του γιου της και διαδόχου του θρόνου με μια Μεξικανή καλλονή. Θέλησε, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, να αποτρέψει τη διάλυση του γάμου και τον σάλο που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο και να κάνει βασίλισσα τη σύζυγο του γιου της Φρειδερίκου, πριγκίπισσα Μαίρη, στην οποία φέρεται να έχει αδυναμία.

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που έστειλε η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας εστίαζε στην ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση και οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι το μήνυμα είναι μια κρυπτογραφημένη απάντηση στις φήμες περί απιστίας που συγκλόνισαν τον βασιλικό οίκο της χώρας. 

Διαβάστε επίσης: Δανία: Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά η Βασίλισσα Μαργαρίτα

Πριν από έναν χρόνο το κλίμα στο παλάτι της Δανίας ήταν διαφορετικό. Η βασίλισσα Μαργαρίτα είχε δώσει το «παρών» στην κηδεία του τελευταίου βασιλιά στην Ελλάδα και είχε σταθεί στο πλευρό της αδελφής της. Τα δημοσιεύματα όμως τους επόμενους μήνες άρχισαν να πληθαίνουν και το όλο θέμα με τη φημολογούμενη εξωσυζυγική σχέση του γιου της άρχισαν να παίρνουν όλο και μεγαλύτερη έκταση.

Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι έχουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες, που θα μπορούσαν να προδώσουν μια ιδιαίτερα στενή σχέση, όπως ανέφεραν, ανάμεσα στον διάδοχο Φρειδερίκο της Δανίας και τη Μεξικανή ηθοποιό και σταρ των ριάλιτι Ζενοβέβα Καζανόβα.

 «Oι 12 ώρες του παράνομου ζεύγους στην ισπανική πρωτεύουσα. Απόλαυσαν ένα δείπνο και πέρασαν τη νύχτα μαζί, ενώ η πριγκίπισσα διάδοχος της Δανίας, Μαίρη, σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη», αναφέρει το δημοσίευμα της ισπανικής Lecturas.

Ποια είναι η βασίλισσα που "θυσιάζει" τον θρόνο της

Είναι πια 83 ετών, τρίτη ξαδέρφη της βασίλισσας Ελισάβετ, που μετά τον θάνατό της έγινε η μακροβιότερη μονάρχης. Μάλιστα, το πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ είχε συμπέσει με το χρυσό δικό της.

Είναι αδερφή της Άννας-Μαρίας και έχουν ακόμα μία αδερφή, την πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας. Η στέψη της Μαργαρίτας έγινε το 1972.

Έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε τον θρόνο της Δανίας έπειτα από 600 χρόνια ανδρικής κυριαρχίας. Είναι όμως μεταφράστρια, ενδυματολόγος, εικονογράφος, αλλά και σκηνογράφος.

Οι πίνακές της εκτίθενται πολύ συχνά στο Βέλγιο αλλά και σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει συμμετάσχει ως σκηνογράφος σε πολλές παραγωγές της χώρας.

Εκτός από την καλλιτεχνική της φύση, όμως, είναι γνωστή και για τη μανιώδη της αγάπη για το κάπνισμα. Με την ίδια να έχει αδιαφορήσει κατ’ επανάληψη γι' αυτά που ορίζουν τα πρωτόκολλα.

Στα 83 της χρόνια κλήθηκε να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της μοναρχίας στη Δανία και έκανε κάτι που λίγοι περίμεναν και ακόμα λιγότεροι τους τελευταίους μήνες είχαν προβλέψει.