Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες μαρτυρίες επιβατών από το τροχαίο ατύχημα που συνέβη στη Βουλγαρία, όταν τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άτομα εκ των οποίων οι οκτώ Ελληνες.

Διαβάστε σχετικά: Τροχαίο στη Βουλγαρία - Συγλονίζει η μαρτυρία Έλληνα επιβάτη: Ήταν απίστευτα αγχωτικό, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει (Βίντεο)

Από τους οκτώ Ελληνες οι επτά πήραν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους ενώ μόνο μια γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Βουλγαρίας χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Σύμφωνα με την βουλγαρική τηλεόραση, το τουριστικό λεωφορείο, που κατευθυνόταν προς την Μπιάλα, σε μία στροφή ανάμεσα σε Βόλοβο και Μπόροβο στη Βουλγαρία συγκρούστηκε με μία νταλίκα.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή σύγκρουση του λεωφορείου που μετέφερε Έλληνες εκδρομείς, το εσωτερικό του θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο με τους επιβάτες πανικόβλητους να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν.



Το τουριστικό λεωφορείο

«Ξαφνικά ακούω ένα «γκουπ» και τα θραύσματα έπεφταν όλα πάνω στα μάτια μου. Με γρήγορα αντανακλαστικά γυρίζω πίσω και προσπαθώντας με το ένα χέρι μου κράταγα τα παιδιά, κόσμος να ουρλιάζει, ένας πανικός» είπε η κ. Βιβή Σώρρα που ήταν επιβάτης του λεωφορείου, μιλώντας στο STAR.

«Για καλή μας τύχη είχε μια κλίση εκεί ο δρόμος και μπήκαν δεξιά σε μια αλάνα που από κάτω ήταν ποτάμι. Άλλοι να πηδάνε από τα παράθυρα, η συνοδός που καθόταν μπροστά μου χτύπησε σοβαρά – είχε αίματα η γυναίκα στο κεφάλι» είπε η ίδια.



Tο τουριστικό λεωφορείο, που κατευθυνόταν προς την Μπιάλα, σε μία στροφή ανάμεσα σε Βόλοβο και Μπόροβο στη Βουλγαρία συγκρούστηκε με μία νταλίκα.

Στο γκρουπ των Ελλήνων εκδρομέων ήταν και ένας γιατρός, ο οποίος πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

«Η αρχηγός του γκρουπ καθόταν μπροστά και επειδή ήταν σφοδρό το χτύπημα, είχε ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και δεν ξέρω αν έχει κάτι εσωτερικό.Mια άλλη κυρία χτύπησε στο μάτι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν μικροτραυματισμούς, κάποια θλαστικά τραύματα λίγο τα πόδια τους, είναι πιο ήπια» δήλωσε στο Star ο γιατρός Παναγιώτης Γράψας.

Από την πλευρά του, o τούρκος οδηγός φορτηγού που κινούνταν σε μικρή απόσταση από το ατύχημα, ανέφερε πως ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

«Το λεωφορείο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και μπροστά μου ήταν δύο-τρία λάστιχα, το λεωφορείο πήγαινε να με παρασύρει και εμένα. Ο συνάδελφός μου με πήρε τηλέφωνο ότι είχε ατύχημα, ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο και ήρθα στο σημείο. Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου και τους βοήθησα να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο», είπε ο Άκεν, συνάδελφος του οδηγού του τρακαρισμένου φορτηγού.

Είχαν ξανατρακάρει και άλλαξαν λεωφορείο

Ήταν το δεύτερο ατύχημα για τους εκδρομείς. Το πρώτο λεωφορείο με Έλληνα οδηγό τράκαρε με προπορευόμενο όχημα στη Ρουμανία, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβάτες.

Συνέχισαν την εκδρομή τους με άλλο λεωφορείο με Ρουμάνο οδηγό, όπου είχαν και το σοβαρότερο ατύχημα.

Το γκρουπ των Ελλήνων επισκεπτών πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Ρουμανία και τη Βουλγαρία για τις γιορτές.

Και οι δύο οδηγοί βγήκαν αρνητικοί σε εξέταση για αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για ώρες.