Εκατό χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Τάμεση για να δουν τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που φώτισαν το Λονδίνο τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς.

Η φράση «London: A Place for Everyone» (Λονδίνο: Ένα Μέρος για τον Καθένα) γράφτηκε στον ουρανό πάνω από τα πλήθη πριν αρχίσει μια επίδειξη πυροτεχνημάτων που κράτησε σχεδόν 15 λεπτά. Εκτός από πυροτεχνήματα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν και ντρόουνς για να σχηματιστούν τα μηνύματα γύρω από την εμβληματική Ρόδα του Λονδίνου, το London Eye.

Όσοι τυχεροί κατάφεραν να πάρουν εισιτήριο απόλαυσαν τα περίπου 120.000 εντυπωσιακά πυροτεχνήματα με το θέμα της βραδιάς να είναι η Ενότητα. Το έναυσμα έδωσε το ρολόι του Big Ben με τα εμβληματικά χτυπήματα να σημαίνουν μεσάνυχτα συμπληρώνοντας έναν αιώνα από την πρώτη φορά που μεταδόθηκαν ζωντανά στη χώρα για πρώτη φορά μέσω ραδιοφώνου.

Φαντασμαγορικό σόου στο Λονδίνο για την Πρωτοχρονιά με 120.000 πυροτεχνήματα και... 20 στερλίνες τιμή εισόδου

To κόστος της βραδιάς τις προηγούμενες χρονιές ήταν στα 2 εκ. στερλίνες και περίπου ήταν το ίδιο και φέτος. Το εισιτήριο κόστισε 20 στερλίνες και είχε μπει για λόγους ασφαλείας και για την κάλυψη του κόστους.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο από τους εορτασμούς στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, εξηγώντας τα μηνύματα που πέρασαν από την οθόνη.


@amirreviews #HappyNewYear2024 #foryou #fypシ #London ♬ Merry Christmas and Happy New Year - neozilla
Από σήμερα ένας στους έξι Βρετανούς –σχεδόν εννέα εκατομμύρια άνθρωποι– σχεδιάζει να συμμετάσχει στο Dry January, σταματώντας την κατανάλωση αλκοόλ για τον μήνα.

Πηγή: ΕΡΤ