Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατά τη διάρκεια ταραχών σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες τραυματίστηκαν δεκάδες αστυνομικοί.

Αστυνομικοί σε πολλές πόλεις δέχθηκαν επιθέσεις με πυροτεχνήματα και πέτρες, σε μια νύχτα σοβαρών επεισοδίων και "απαράδεκτης" βίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS.


Η αστυνομία στο Ρότερνταμ δήλωσε ότι περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και άλλα οχήματα είχαν πυρποληθεί εκεί, ενώ στο Άμστερνταμ, τη Χάγη και άλλες πόλεις χρειάστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ για να διαλύσουν βίαια πλήθη.


Ομάδες αντιμετώπισης ταραχών χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε όλη τη χώρα για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που δέχθηκαν επίθεση με πυροτεχνήματα ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν πολυάριθμες πυρκαγιές.

Εν τω μεταξύ, υπήρξε και ένας νεκρός λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου: Στην πόλη Χάαρλεμ, ένας 19χρονος πέθανε από τα τραύματα που υπέστη σε επεισόδιο με πυροτεχνήματα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: Reuters