Συγκλονιστικές εικόνες από την προσπάθεια διάσωσης ενός μωρού μετά από βομβαρδισμό στη Γάζα κάνουν το γύρο του κόσμου. Άνθρωποι με ότι έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να απεγκλωβίσουν μωρό μόλις λίγων μηνών, από τα χαλάσματα του ισοπεδωμένου του σπιτιού μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στην Γάζα. Η μητέρα του και η αδελφή του σκοτώθηκαν. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ επεκτείνει όλο και περισσότερο τις χερσαίες επιχειρήσεις και η Χαμάς απαντά με απειλές για τους ομήρους που βρίσκονται ακόμα στα χέρια της οργάνωσης.

Η μικρή Μαριάμ ήταν εγκλωβισμένη κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού της που ισοπεδώθηκε από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στην Ράφα

Η οικογένεια της Μαριάμ είχε μετακομίσει στην Ράφα με την ελπίδα πως εκεί θα ήταν πιο ασφαλής. 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αυτή την ισραηλινή επιδρομή. Ανάμεσα τους η μητέρα και η αδελφή της μικρής Μαριάμ.

Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει κάθε μέρα και περισσότερο τις χερσαίες επιχειρήσεις του.

Ισραηλινοί στρατιώτες μπαίνουν όπου βρίσκουν ίχνος της Χαμάς… Σκοπός τους: να εξαλείψουν την οργάνωση.

«Διεξάγουμε εντατικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας. Αυτές θα συνεχιστούν μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ.

Βρίσκουν συνεχώς τούνελ που η Χαμάς χρησιμοποιούσε ως κέντρα διοίκησης και ορμητήρια. Αυτό οδηγούσε στο σπίτι του ηγέτης της οργάνωσης Γιαχίγια Σινουάρ

Η Χαμάς από την άλλη ανεβάζει βίντεο με επιθέσεις εξτρεμιστών κατά θέσεων ισραηλινών στρατιωτών… Και απειλεί.

«Δεν θα υπάρξει ανταλλαγή κρατουμένων ή διαπραγματεύσεις μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα», τόνισε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι καταγγελίες Παλαιστίνιων πρώην κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές για βασανιστήρια. Πάνω από 20 παλαιστίνιοι έχουν καταγγείλει ξυλοδαρμούς και άλλα βασανιστήρια μέσα στα κελιά.