Tον λένε Σιούγα, Γιώργο Σιούγα, και αν το όνομά του δεν σας λέει κάτι, κρατήστε το. Στο μέλλον θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο.

Είναι ήδη επιτυχημένος, διαγράφει, αθόρυβα, πορεία στον χώρο της 7ης Τέχνης και καθώς εντάχθηκε στη short list των Oscar, το απολαμβάνει.

Δεν το αποκλείουμε να τον δούμε κιόλας να πανηγυρίζει δίπλα στον Γιώργο Λάνθιμο, στη μαρτιάτικη απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας.

Διαβάστε ακόμα: Στον δρόμο για το Oscar ο Λάνθιμος - Τα μυστικά της επιτυχίας του σκηνοθέτη που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία για το «Poor Things»


Η ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Σιούγα στα Όσκαρ

Άλλωστε, η μικρού μήκους ταινία του (που σκοπεύει να γυρίσει και σε μεγάλου μήκους) «The One Note Man» φιγουράρει στις υποψηφιότητες των short lists που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για το πρώτο φιλτράρισμα που κάνει η Αμερικανική Ακαδημία για τις υποψηφιότητες σε δέκα κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες Διεθνείς Ταινίες, Μικρού Μήκους, Ντοκιμαντέρ, Μουσικής, Τραγουδιού, Ήχου και Οπτικών Εφέ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα «Χαμένα Κορμιά» του Λάνθιμου συγκαταλέγονται σε αρκετές κατηγορίες. Όσο για το «The One Note Man», αφηγείται την ιστορία ενός μουσικού που βρίσκεται ανάμεσα στο να μείνει στη ζώνη άνεσής του ή να βγει έξω και να αλλάξει τα πάντα... για πάντα.

Η ταινία περιλαμβάνει μουσική του βραβευμένου με «θείο Oscar» συνθέτη Στέφεν Γουόρμπεκ («Shakespeare in love», «Billy Elliot»), ενώ πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Γουότκινς -στον ομώνυμο ρόλο («The Crown»)-, Λούιζα Κλάιν («Emmerdale»), Κρίσταλ Γιου («Dr Who»), Πολ Μπάρμπερ («The Full Monty»).

Tip - και plus point παράλληλα: Ακούγεται η φωνή του εξαιρετικού σερ Ίαν Μακ Κέλεν («Lord of the Rings» και δεκάδες άλλα αριστουργήματα).


Ποιος είναι ο Γιώργος Σιούγας

Όσο για το στόρι του Σιούγα, ο δημιουργός ξεκίνησε το 2012 σκηνοθετώντας την κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη που ολοκληρώθηκε το 2012. Ήταν υποψήφια για 11 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κι επιλέχθηκε να κλείσει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, εκείνη τη χρονιά.

Μάλιστα, έχει μέντορα τον Κώστα Γαβρά, που μαγεύτηκε από τη σκηνοθεσία του και τον έφερε τότε σε επαφή με τον Μάρτιν Σκορσέζε. Από το 2015 ζει και εργάζεται στην Αγγλία, όπου έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας περιζήτητος σκηνοθέτης για τους βρετανικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Και, βέβαια, δεν είναι τυχαίο που το επεισόδιο της ιατρικής βρετανικής σειράς «Casualty» που σκηνοθέτησε, ήταν μεταξύ των τεσσάρων που προτάθηκαν για Bafta - την περασμένη χρονιά.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή