Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προσπάθεια ενός Ρώσου να κατέβει με σκοινί από πολυώροφο κτίριο ντυμένος Άγιος Βασίλης.

Κατά την προσπάθειά του έφυγε από τα χέρια του το σκοινί με αποτέλεσμα να πέσει από τον 24ο όροφο και να σκοτωθεί, μπροστά στα μάτια του παιδιού του και της συζύγου του.

Ο άτυχος άνδρας ήταν ντυμένος με κόκκινη ρόμπα για να μοιάζει με τον «Παππού της Παγωνιάς», τη ρωσική εκδοχή του Άγιου Βασίλη που φέρνει δώρα στα καλά παιδιά.



Όσοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση πίστεψαν αρχικά ότι η πτώση ήταν μέρος του ακροβατικού και περίμεναν να σηκωθεί και να χαιρετήσει τα παιδιά τους. «Ο γιος μου δεν κατάλαβε τίποτα» δήλωσε ένας μάρτυρας. «Οι άλλοι κατάλαβαν τι έγινε και έφυγαν σαν τρελοί. Φυσικά, όλοι οι γονείς είναι σε κατάσταση σοκ».

Ένας άλλος από τους παρευρισκόμενους υπέθεσε ότι έπεσε στο κενό μια κούκλα και ότι ο άνδρας έκανε φάρσα. «Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν», δήλωσε και πρόσθεσε ότι στην αρχή δεν υπήρχε καμία υποψία ότι επρόκειτο για τραγωδία.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είπαν ότι επρόκειτο για μια «τερατώδη ατυχία», ενώ και η εταιρεία που είχε οργανώσει την εκδήλωση έκανε λόγο για «τραυματικό θέαμα». Την υπόθεση ερευνούν οι αρχές.