Νέα καταγγελία κατά του Ισραήλ από τον Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ λίγο μετά την έγκριση του ψηφίσματος για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «έδειξε» το Ισραήλ, ως το πρόβλημα για την παράδοση της βοήθειας.

Το «πραγματικό πρόβλημα» για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την στρατιωτική του επίθεση», κατήγγειλε συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. 

Διαβάστε επίσης: Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: “Ναι” στο ψήφισμα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

 «Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την επίθεσή του, η οποία δημιουργεί τεράστια εμπόδια στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», τόνισε ο Γκουτέρες σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας εκ νέου ότι «η κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απελπισμένες ανάγκες των κατοίκων της Γάζας και να τελειώσει ο εφιάλτης που βιώνουν».

 Σημειώνεται ότι έπειτα από διαπραγματεύσεις, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα το σχέδιο απόφασης με το οποίο απαιτείται η ανεμπόδιστη και «σε ευρεία κλίμακα» είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός.