Ένας ψαράς από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι είχε βρει το φτερό του αεροσκάφους της πτήσης MH370 της  Malaysia Airlines που χάθηκε στον Ινδικό Ωκεανό, αλλά δεν τον πίστεψαν οι αρχές.

Σχεδόν 10 χρόνια από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, στις 8 Μαρτίου 2014, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το σημείο όπου κατέπεσε. Οι περισσότερες κρατικές αρχές πιστεύουν πάντως ότι το αεροσκάφος της πτήσης MH370 κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί ούτε από τους 227 επιβαίνοντες του αεροσκάφους.

Τι ισχυρίζεται ο ψαράς από την Αυστραλία για το φτερό της πτήσης MH370 της  Malaysia, που πιστεύει ότι ανέσυρε

Τώρα όμως, ο 77χρονος Αυστραλός ψαράς Κιτ Όλβερ αποκάλυψε ότι το σκάφος του ανέσυρε κάτι που έμοιαζε με φτερό εμπορικού αεροσκάφους περίπου 55 χιλιόμετρα από τις νοτιοανατολικές ακτές της Νότιας Αυστραλίας, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2014.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sydney Morning Herald, ο Όλιβερ είπε ότι ψάρευε στο μυστικό του σημείο όταν το δίχτυ του έπιασε κάτι μεγάλο, που δυσκολεύτηκε να το φέρει στην επιφάνεια.

«Μακάρι να μην το είχα δει ποτέ αυτό το πράγμα, αλλά ήταν το φτερό ενός αεροσκάφους», είπε.

Διαβάστε επίσης: NASA: Δοκίμασε επικοινωνίες με λέιζερ μεταδίδοντας από το Διάστημα βίντεο με μια γάτα

Ο Όλβερ, που έχει τις συντεταγμένες του σημείου όπου βρήκε το φτερό, λέει ότι προσπάθησε να ενημερώσει τις αρχές για το εύρημά του αμέσως μετά την επιστροφή του στο λιμάνι.

Τηλεφώνησε στην Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), αλλά αξιωματούχος που μίλησε μαζί του αργότερα, του είπε ότι το εύρημα ήταν πιθανότατα ένα εμπορευματοκιβώτιο που είχε πέσει από ρωσικό πλοίο.

Η AMSA δηλώνει ότι δεν είχε καμία καταγραφή του τηλεφωνήματος από τον Όλβερ.

Από την πλευρά του, ο Αυστραλός ψαράς, όπως σημειώνει η Daily Mail, υποστηρίζει ότι μίλησε για να έχει καθαρή τη συνείδησή του. «Αν θα γίνει πιστευτή» η μαρτυρία του ή αν δραστηριοποιηθούν οι αρχές, «δεν είναι στο χέρι μου».

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines

Η πτήση MH370 αναχώρησε από τη Μαλαισία την 8η Μαρτίου 2014 με 12 μέλη πληρώματος και 227 επιβάτες από 14 χώρες. Μεταξύ τους ήταν 153 άνθρωποι από την Κίνα.

Ο κυβερνήτης καληνύχτισε τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Μαλαισίας και μετά το αεροσκάφος εξαφανίστηκε για να πάρει τελικά αντίθετη πορεία από την προβλεπόμενη.

Πολιτικά και στρατιωτικά ραντάρ έδειξαν ότι το αεροπλάνο ταξίδευε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Μετά από περίπου 7,5 ώρες πτήσης, το MH370 ξέμεινε από καύσιμα και συνετρίβη στον ωκεανό για να μην βρεθεί βρέθηκε ποτέ. Πάνω από 40 κομμάτια του αεροπλάνου βρέθηκαν στη Μαδαγασκάρη και άλλες χώρες του Ινδικού τα επόμενα χρόνια.