Το Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλία, αντιμετωπίζει τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία του. Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν, πόλεις αποκλείστηκαν, ενώ από το πολύ νερό εμφανίστηκαν κροκόδειλοι σε κατοικημένες περιοχές. Μέσα σε λίγες μέρες έπεσε νερό που αντιστοιχεί στις βροχοπτώσεις ενός έτους.

Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, εκατοντάδες κάτοικοι έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους. Στην πόλη Κέινς έκλεισε και το αεροδρόμιο καθώς πλημμύρισε ο διάδρομος προσγείωσης.

Οι πλημμυροπαθείς απομακρύνονται με βάρκες και με ελικόπτερα του στρατού. Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα άρρωστο παιδί, πέρασαν μια ολόκληρη νύχτα στην στέγη του νοσοκομείου της απομακρυσμένης πόλης τους καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν μπόρεσαν να τους πλησιάσουν. Οι δύσκολες συνθήκες ανάγκασαν τις τοπικές Αρχές να ακυρώσουν την απομάκρυνση των 276 κατοίκων, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει νέα προσπάθεια εκκένωσης.

Οι βροχοπτώσεις στην περιοχή συνεχίζονται, αυξάνοντας τους φόβους ότι πολλά ποτάμια θα ξεχειλίσουν προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, όπως η εμφάνιση κροκοδείλων που πλέουν μέσα στα νερά της πλημμύρας.

Κίνα: Μέχρι και στους -27 κατέβηκε ο υδράργυρος

Ιστορικό χιονιά ζει η Κίνα, όπου πολλές περιοχές στον βορρά καλύπτονται από το χιόνι και οι θερμοκρασίες πλησιάζουν τις χαμηλότερες που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στη χώρα.

Στο Πεκίνο, η θερμοκρασία έπεσε στους -15,5 βαθμούς Κελσίου, σε άλλες περιοχές καταγράφηκαν ακόμα και -27 βαθμοί. Χιόνια έπεσαν ακόμα και σε νότιες περιοχές προκαλώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες ενώ έκλεισαν πολλά σχολεία.

Ο παγετός αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.