Χάνει έδαφος η… γοητεία του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε συναδέλφους του. Το μουσείο Grevin στο Παρίσι αφαίρεσε το κέρινο ομοίωμα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, στον απόηχο καταγγελιών σε βάρος του ηθοποιού για σεξουαλικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τις αρχές του γαλλικού μουσείου, η απόφαση ελήφθη καθώς το κέρινο ομοίωμα προκαλούσε «αρνητικές αντιδράσεις στους επισκέπτες» ενώ είχε σχολιαστεί αρνητικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τη Guardian, πρόκειται για μια αναπαράσταση του 74χρονου Ντεπαρντιέ σε φυσικό μέγεθος η οποία εκτίθεται στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων από το 1981.

Υπό έρευνα ο Ντεπαρντιέ

Ο Ντεπαρντιέ τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για φερόμενο βιασμό και σεξουαλική επίθεση στην ηθοποιό, Σαρλότ Αρνόλντ το 2020 ενώ έχει καταγγελθεί από τουλάχιστον 12 γυναίκες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις.

Ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο περιελάμβανε πλάνα του ηθοποιού να κάνει άσεμνα και σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες, γεγονός που επανέφερε τους ισχυρισμούς στο προσκήνιο και αναζωπύρωσε μια συζήτηση σχετικά με τον σεξισμό στον γαλλικό κινηματογράφο.