«Απόλυτες ανοησίες» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Τζο Μπάιντεν ότι «η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO αν κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία», ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να πολεμήσει με την στρατιωτική συμμαχία του NATO».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αν ο Πούτιν νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε «η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO», ωστόσο ο Μπάιντεν δεν έδωσε σαφή στοιχεία για το σχόλιό του.

«Αυτό είναι απολύτες ανοησίες - και πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν το καταλαβαίνει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya.

Επίσης ο Πούτιν σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του Μπάιντεν να δικαιολογήσει την «εσφαλμένη πολιτική» του όσον αφορά τη Ρωσία.

«Η Ρωσία δεν έχει κανέναν λόγο, κανένα συμφέρον --ούτε γεωπολιτικό συμφέρον, ούτε οικονομικό, πολιτικό ούτε στρατιωτικό-- να πολεμήσει με χώρες του NATO», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.