Οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλο τον κόσμο προσφέρουν μαγικές στιγμές και μοναδικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των γιορτών. Τα ξύλινα σπιτάκια, το ζεστό κρασί, τα παγοδρόμια γεμάτα παιδιά και τα καρουζέλ δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα που ελκύει και μικρούς και μεγάλους. Αυτές οι αγορές είναι οικογενειακοί προορισμοί όπου οι άνθρωποι βρίσκουν ευκαιρία για βόλτες στις πιο όμορφες γωνιές των πόλεων.

 Λιχουδιές που μοσχομυρίζουν, χριστουγεννιάτικα στολίδια, πολλά λαμπάκια και χαρούμενη διάθεση κρατούν την παράδοση των υπαίθριων αγορών και κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Από την αγορά Rathausplatz στη Βιέννη μέχρι την περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στο Παρίσι, οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλο τον κόσμο υπόσχονται μαγικές στιγμές, ξωτικά γεμάτα δώρα και γιατί όχι(;) σύντομη συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι από μόνες τους λόγος για ταξίδι καθώς αποτελούν σημαντικό αξιοθέατο την περίοδο των γιορτών.

Συγκεντρώσαμε τις 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές του κόσμου και ίσως γίνουν η αφορμή για το δικό σας γιορτινό ταξίδι.

1. Βασιλεία


Η Βασιλεία αποτελεί κλασικό χριστουγεννιάτικο προορισμό και η υπαίθρια αγορά της παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου η πόλη φιλοξενεί μιας από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης στην πλατεία Barfüsserplatz. Διαθέτει περισσότερους από 150 πάγκους με μεγάλη ποικιλία αντικειμένων και φαγητών ενισχύουν την γιορτινή ατμόσφαιρα και κάνουν χαρούμενους μικρούς και μεγάλους.

2. Βιέννη 

Μια μεγάλη αψίδα στολισμένη με λαμπερά κεριά καλωσορίζει το κοινό στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης που πραγματοποιείται στην Rathausplatz. Εκτός από τα γλυκίσματα, τα ζεστά ροφήματα και τους πάγκους χειροτεχνίας, η αγορά συναρπάζει με το Vienna Ice World με παγοδρόμια που φτάνουν… παντού. Στην ιστορική αγορά της Βιέννης, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, πάνε κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες όλο τον κόσμο.

3. Ζάγκρεμπ

Το Ζάγκρεμπ είναι μια πόλη που βασίζεται στη χριστουγεννιάτικη αγορά της και προσελκύει τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Με 25 αγορές που απλώνονται σε όλη την πρωτεύουσα της Κροατίας όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μένουν ενθουσιασμένοι. Στην Πλατεία King Tomislav στήνεται ένα παγοδρόμιο που μαγνητίζει τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους αλλά και σε όλες τις κύριες πλατείες της πόλης στήνονται μικρές αγορές ιδανικές για γιορτινές εξόδους.

4. Μετς

Το Μετς στη Γαλλία φιλοξενεί μερικά από τα πιο χαρούμενα χριστουγεννιάτικα δρώμενα και στην Place de la République, τη μεγαλύτερη πλατεία στο κέντρο της πόλης, ξεχωρίζει η χριστουγεννιάτικη αγορά. Στην είσοδο υποδέχεται τους επισκέπτες μια φωτισμένη χριστουγεννιάτικη πυραμίδα στη βάση της οποίας υπάρχει ένα τέλεια εφοδιασμένο μαγαζί στο οποίο μπορείς να βρεις τα πάντα. Και σε όλη την πλατεία βρίσκονται δεκάδες παρόμοια για να μπορέσουν όλοι να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

5. Βρυξέλλες

View this post on Instagram

A post shared by Diana Taropa (@dianadamatar)

Οι Βρυξέλλες μεταμορφώνονται πραγματικά την περίοδο των Χριστουγέννων χάρη στο Winter Wonders, το οποίο μοιάζει περισσότερο με φεστιβάλ παρά με αγορά. Ένα σόου φωτός και ήχου, χαρούμενη ατμόσφαιρα, πολιτιστικές δραστηριότητες, πρωτότυπα δώρα και στολίδια για όλα τα γούστα. Περίπου 200 περίπτερα που πωλούν σχεδόν τα πάντα και σερβίρουν τοπικές λιχουδιές, βέλγικες μπύρες και υπέροχες βάφλες κάτω από το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δένδρο της Grand Place.

6. Τόκιο

View this post on Instagram

A post shared by 松坂 未沙 (@shanty29)

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Τόκιου προσπαθεί να φέρει γεύση Ευρώπης στην Ιαπωνία. Χριστουγεννιάτικη πυραμίδα εμπνευσμένη από την Ευρώπη, χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 14 μέτρων που έρχεται από τη Γερμανία και πολιτιστικά δρώμενα καθιστούν την επίσκεψη στην αγορά της πόλης απολαυστική.

7. Βαρκελώνη

Το Fira de Santa Llucia στην Βακελώνη, που χρονολογείται από το 1786, έχει γίνει πόλος έλξης όχι μόνο την ημέρα τη γιορτής της Santa Llucia αλλά και όλων των γιορτών. Ακριβώς έξω από τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης, η πολυσύχναστη αγορά χωρίζεται σε τέσσερα διαφορετικά τμήματα ενώ υπάρχουν πολλές εορταστικές δραστηριότητες, όπως η αφήγηση ιστοριών, μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση και το caga tio, ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο κούτσουρο σε στυλ πινιάτα που ρίχνει καραμέλες και δώρα όταν χτυπηθεί με ένα ραβδί.

8. Σιγκαπούρη

Το Christmas Wonderland της Σιγκαπούρης εγγυάται κάθε χρόνο τις καλύτερες γιορτές. Από φωτισμένες σήραγγες μέχρι πλούσιο εορταστικό φαγητό και παιχνίδια καρναβαλιού στην χριστουγεννιάτικη αυτή αγορά υπάρχουν όλα. Οι γιορτινές εκδηλώσεις συνοδεύονται επίσης από ένα βενετσιάνικο διπλό καρουζέλ, ένα υπέροχο σόου φωτός και ήχου και μια τεχνητή χιονοθύελλα για να μας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

9. Νυρεμβέργη

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης έχει πλούσια ιστορία που φτάνει μέχρι τον 17ο αιώνα. Αυτή η υπαίθρια αγορά του «μικρού Ιησού», όπως σημαίνει το όνομά της έχει 200 περίπτερα που πωλούν οτιδήποτε όμορφο και νόστιμο μπορεί κάποιος να αναζητήσει την εορταστική περίοδο.  Μπισκότα με τζίντζερ, ψημένα λουκάνικα, ζεστό κρασί αλλά και αποξηραμένα σύκα είναι από τα παραδοσιακά εδέσματα της Νυρεμβέργης και μια επίσκεψη στην χριστουγεννιάτικη αγορά της θα σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο.

10. Νέα Υόρκη

View this post on Instagram

A post shared by Bryant Park (@bryantparknyc)

Αφήσαμε για το τέλος την πιο διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά των ΗΠΑ. Γιατί πραγματικά τίποτα δεν συγκρίνεται με το χωριό του Bryant Park όταν μιλάμε για Χριστούγεννα. Το παγοδρόμιο των 17.000 τετραγωνικών μέτρων, το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα 180 σπιτάκια που πωλούν χειροποίητες εορταστικές απολαύσεις κάνουν την Νέα Υόρκη τον παράδεισο των γιορτών.
Πηγή:powergame.gr