Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σήμερα σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην ελβετική πόλη Σιόν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, ένας άνδρας άγνωστης ταυτότητας ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί, πυροβόλησε αρκετές φορές σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη Σιόν, μια πόλη περίπου 35.000 κατοίκων στη νοτιοδυτική Ελβετία, λίγο πριν από τις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη δυτική Ελβετία λίγο πριν τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας (11/12), σύμφωνα με τη βρετανική DailyMail που επικαλείται την ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε», δήλωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι η ταυτότητα του άνδρα παραμένει άγνωστη.

Στην ίδια ανακοίνωση των αρχών αναφέρεται ότι ο δράστης γνώριζε τα θύματά του και ότι πυροβόλησε σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης, όμως δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Η αστυνομία του καντονιού Βαλαί κινητοποιήθηκε άμεσα για τη σύλληψη του δράστη, που με βάση τα πρώτα ευρήματα, γνώριζε τα θύματά του.

Παράλληλα, το γραφείο του εισαγγελέα ξεκίνησε έρευνα για δολοφονία, ως παρεπόμενη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η Ελβετία, μια χώρα περίπου εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει υψηλό ποσοστό οπλοκατοχής. Η Small Arms Survey, μια οργάνωση μέ έδρα την Ελβετία η οποία παρακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις στη βία με όπλα, εκτιμά πως ο αριθμός των πυροβόλων όπλων που κατέχουν πολίτες είναι 2,3 εκατομμύρια.