Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προέτρεψε σήμερα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να ανοίξει ένα δεύτερο σημείο διέλευσης για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Μακρόν ζήτησε να ανοίξει νέα δίοδος στο Κέρεμ Σαλόμ προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα που την έχει «επειγόντως ανάγκη», ενώ επίσης «υπενθύμισε την ανάγκη προστασίας των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και υπογράμμισε τη σημασία της επίτευξης εκεχειρίας διαρκείας», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Επίσης επανέλαβε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου την ανάγκη να λάβει μέτρα για να σταματήσει τις επιθέσεις εποίκων εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μακρόν: "Να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας διαρκείας"


Από στις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 264 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό ή εβραίους εποίκους, σύμφωνα με απολογισμό της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το Σάββατο, ο Μακρόν τόνισε πως πρέπει «να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας διαρκείας» μετά την κατάρρευση της προηγούμενης, προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι εάν επιμείνει στον στόχο της «ολοκληρωτικής καταστροφής της Χαμάς» τότε ο πόλεμος ενδέχεται να διαρκέσει 10 χρόνια.

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος, επανέλαβε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον αγώνα του Ισραήλ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και υπογράμμισε πως ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων γάλλων υπηκόων.