Απάνθρωπες συμπεριφορές που δεν θα σβήσουν ποτέ από τις μνήμες των θυμάτων καταγγέλλουν Ισραηλινοί πολίτες κατά την επίθεση της Χαμάς. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», ερευνητές του Τελ Αβίβ, οι οποίοι μελετούν τις συνέπειες των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από τη Χαμάς, βρήκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ, όπως ισχυρίζονται ακτιβιστές.

Η Yael Sherer, εκπρόσωπος της ισραηλινής ομάδας υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Survivors of Sexual Violence», ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για σεξουαλική βία στη διάρκεια επιθέσεων της Χαμάς.

 «Υπήρξε σεξουαλική βία και βιασμός σε αυτές τις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ… έχουμε λίγους επιζώντες -όχι πολλούς- και από τα δύο φύλα. Δεν συνέβη μόνο σε γυναίκες, συνέβη και σε άνδρες», δήλωσε στο BBC Radio 4.

 «Εκτός του ότι βρήκαμε πτώματα ανθρώπων που δολοφονήθηκαν, πολλά από αυτά ήταν ακρωτηριασμένα… οι τρομοκράτες φρόντισαν να ντροπιάσουν και να ατιμάσουν αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε. 

Διαβάστε επίσης: Δείτε τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει το δικαστήριο της Χαμάς στη Γάζα

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι η ισραηλινή αστυνομία έχει συλλέξει χιλιάδες καταθέσεις, φωτογραφίες και βίντεο, το περιεχόμενο των οποίων είναι τόσο σκληρό, κυρίως για τις μητέρες που βλέπουν τα κορίτσια τους «με σπασμένη λεκάνη, έχοντας υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς», διενεργώντας τη μεγαλύτερη έρυνα για σεξουαλική βία στη χώρα.

 «Είναι σαφές πλέον ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα ήταν μέρος του σχεδιασμού της Χαμάς και σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν και να ταπεινώσουν τους ανθρώπους», επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, σύμφωνα πάντα με την «Daily Mail».

Σοκαριστικές μαρτυρίες από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ο Yoni Saadon, 39 ετών, ο οποίος επέζησε από την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ Nova, καθώς έμεινε κρυμμένος κάτω από πτώματα, έδωσε μια συγκλονιστική περιγραφή της σεξουαλικής βίας που είδε να ασκείται κατά των γυναικών. Μια τρομακτική εικόνα που περιέγραψε ήταν η στιγμή που είδε το κεφάλι μιας γυναίκας στον δρόμο, η οποία αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα της.

 «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπό της. Κάθε βράδυ ξυπνάω και της ζητώ συγγνώμη, λέγοντας "λυπάμαι”. Είδα αυτή την όμορφη γυναίκα με το πρόσωπο ενός αγγέλου και οκτώ ή δέκα από τους μαχητές να τη χτυπούν και να τη βιάζουν», περιγράφει.

 «Η γυναίκα ούρλιαζε “σταματήστε” και παρακαλούσε τους τρομοκράτες να τη σκοτώσουν για να τη βγάλουν από τη δυστυχία της», λέει ο ίδιος στη συνέχεια. «Όταν τελείωσαν, γελούσαν και ο τελευταίος την πυροβόλησε στο κεφάλι», είπε.

Ο ίδιος έγινε μάρτυρας ακόμα μιας κτηνωδίας, με θύμα άλλη γυναίκα. «Εκείνη αντιστεκόταν, δεν τους επέτρεπε να τη γδύσουν», λέει. «Την έριξαν στο έδαφος και ένας από τους τρομοκράτες πήρε ένα φτυάρι και την αποκεφάλισε».