Μια μητέρα σκοτώθηκε από καρχαρία που της ακρωτηρίασε το πόδι, ενώ προσπαθούσε απεγνωσμένα να σώσει την πεντάχρονη κόρη της σε παραλία του Μεξικού.

Βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα social media φαίνεται να αποτυπώνει τα επακόλουθα της επίθεσης, καθώς το θύμα βρισκόταν στην άμμο αφού βοηθήθηκε να βγει από το νερό στην παραλία Μελάκουε στην πολιτεία Τζαλίσκο. Οι τρομοκρατημένοι θεατές ακούγονταν να φωνάζουν «έχασε το πόδι της» καθώς περίμεναν να φτάσουν οι ομάδες έκτακτης ανάγκης το πρωί του Σαββάτου.


Παρά την ταχεία αντίδραση των διασωστών, η γυναίκα -που αναγνωρίστηκε τοπικά ως 26χρονη τουρίστρια με το όνομα Maria Fernandez Martinez Jimenez- πέθανε από ακατάσχετη απώλεια αίματος λόγω του μεγάλου τραύματος από δάγκωμα.

Τοπικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Μαρία είχε βοηθήσει την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα, αφού αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε, ενώ οι δυο τους κολυμπούσαν περίπου 20 μέτρα μακριά από την ακτή.

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες του δήμου Τσιχουατλάν, στον οποίο υπάγεται η παραλία Μελάκουε, ανέφεραν σε μήνυμά τους μετά το περιστατικό: «Οι υπάλληλοί μας εκτελούσαν υποστηρικτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια μιας κολυμβητικής εκδήλωσης στον κόλπο, όταν έλαβαν αναφορές για ένα άτομο που είχε προβλήματα να βγει από τη θάλασσα. Όταν έφτασαν στο σημείο, ανακάλυψαν μια γυναίκα άψυχη με ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι, προφανώς από επίθεση καρχαρία».

Ήταν φοιτήτρια βιολογίας η νεαρή μητέρα


Η δημοτική κυβέρνηση του Τσιχουατλάν, στην οποία υπάγεται η επίμαχη παραλία, δήλωσε σε μήνυμά της αργότερα, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με πίξελ από το τραγικό συμβάν: «Μετά το τρομερό περιστατικό σε μία από τις παραλίες μας, προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών μας. Γι' αυτό αποφασίσαμε προληπτικά να απαγορεύσουμε την πρόσβαση στις παραλίες μέχρι νεωτέρας. Εργαζόμαστε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές για να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια στις παραλίες μας».

Η νεκρή γυναίκα περιγράφεται ως πρώην φοιτήτρια θαλάσσιας βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γουαδαλαχάρα.

Οι επικεφαλής του πανεπιστημίου ανέφεραν σε ένα αφιέρωμα στο Facebook, λέγοντας ότι συμμερίζονται τον πόνο των φίλων και της οικογένειας του θύματος: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας ύστερα από αυτή την ανεπανόρθωτη απώλεια».

Ένας πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα πρόσθεσε δίπλα σε μια φωτογραφία της Μαρίας: «Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια, τη στοργή και την υποστήριξή μου στην οικογένεια της Μαρίας μετά τον θάνατό της. Συντροφεύω αυτή την υπέροχη οικογένεια που αισθάνομαι σαν δική μου στον πόνο και την αγωνία της. Είμαι μαζί σας. Αναπαύσου εν ειρήνη, Μαρία».

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σχετικά σπάνιες στο Μεξικό. Το 2019 ένας Αμερικανός δύτης επέζησε από δάγκωμα καρχαρία στο αντιβράχιο στον κόλπο Μαγκνταλένα, στα ανοικτά της ακτής Baja California Sur.

Με πληροφορίες από Daily Mail