Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα το Σάββατο κοντά στον Πύργο του Άιφελ, «αποδέχεται πλήρως και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του» και «όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έδρασε μόνος», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι: Ποιος είναι ο 26χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης με 1 νεκρό και 2 τραυματίες - Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης 

"Ψυχρός και κυνικός" ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι


Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, που συνεχίζεται και σήμερα, ο 26χρονος Γαλλοϊρανός δικαιολόγησε την πράξη του ως «αντίδραση απέναντι στις διώξεις που υφίστανται οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο», ενώ εμφανίστηκε «πολύ ψυχρός, κυνικός και αποστασιοποιημένος», πρόσθεσε αυτή η πηγή.

Ο δράστης, ο Αρμάν Ρατζαμπούρ-Μιγιαντοάμπ, ήταν ήδη γνωστός στις γαλλικές αρχές και είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας. Συνελήφθη μετά την επίθεση.

Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο πριν περάσει στη δράση.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης, πέραν από το θάνατο του τουρίστα, ευθύνεται και για τον τραυματισμό άλλων δύο ανθρώπων,  τους οποίους χτύπησε με σφυρί. Επρόκειτο για δύο περαστικούς στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού. Κατά την επίθεση φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και επιβεβαίωσε αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ