Tο λιγότερο δημοφιλές μέλος του υπουργικού συμβουλίου του είναι o Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγο μετά το unfair με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Στην κατάταξη των υπουργών αυτού του μήνα από το ConservativeHome, τον ιστότοπο ειδήσεων και κοινής γνώμης των Τόρις, η καθαρή βαθμολογία αποδοχής του Βρετανού πρωθυπουργού έχει πέσει κατακόρυφα από το 7,1 στο μείον 25,4.

Ο Σούνακ βλέπει τη δημοτικότητά του να γκρεμίζεται παρά τις πολλαπλές προσπάθειες επαναφοράς στο συνέδριο του κόμματός του, την ομιλία του Βασιλιά Καρόλου καθώς και τη διμερή συμφωνία με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο επιχειρεί να λύσει το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης.

Το ConservativeHome περιέγραψε τη βαθμολογία ως «τρομερή» επισημαίνοντας ότι κάθε καλό νέο για τον Ρίσι Σουνάκ έχει επισκιαστεί από κάτι κακό. Η καταστροφική βαθμολογία για τον Σουνάκ μεταξύ των Συντηρητικών μελών δημοσιεύεται την ώρα που το κόμμα του βρίσκεται 19 μονάδες πίσω από τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς στις δημοσκοπήσεις.

Σημειώνεται ότι η πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης Σούνακ μεταξύ της βάσης των Τόρις είναι η Kέμι Μπάντενοχ με 63,4 βαθμούς. Η υπουργός επιχειρήσεων θεωρείται πιθανός διάδοχος του Σουνάκ σε περίπτωση που οι Συντηρητικοί χάσουν τις επόμενες εκλογές.