Φρίκη προκαλεί η αποκάλυψη πως τα παιδιά που κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς "μαρκαρίστηκαν" από τους απαγωγείς τους με εγκαύματα από καυτές εξατμίσεις μοτοσικλετών, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις οικογένειες των παιδιών που απελευθερώθηκαν πρόσφατα.

"Μας είπαν ιστορίες για το τι πέρασαν μέσα στη Γάζα. Οι ιστορίες είναι φρικτές", δήλωσε ο Yaniv Yaakov, θείος του 12χρονου Yagil και του 16χρονου Or, δύο αγοριών που απελευθερώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του Ισραήλ με τη Χαμάς.

"Μάρκαραν τα παιδιά, τους έδιναν ναρκωτικά"


"Κάθε παιδί που πήρε η Χαμάς το άρπαξαν με μια μοτοσικλέτα και πήραν πήραν το πόδι του και το έβαλαν στην εξάτμιση της μοτοσικλέτας, ώστε να έχουν ένα έγκαυμα, με σκοπό να είναι σημαδεμένα, ούτως ώστε αν τρέξουν, αν δραπετεύσουν, να μπορούν να τα βρουν", είπε ο Γιαακόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Τα ανίψια του και άλλα παιδιά που κρατούνταν αιχμάλωτα από τα μέλη της οργάνωσης μετακινούνταν επίσης συχνά από μέρος σε μέρος και τους έδιναν ναρκωτικά για να τους κρατούν εφησυχασμένους.



"Τους φέρθηκαν τόσο άσχημα, αλλά τουλάχιστον είναι μαζί μας", είπε.

Οι μαρτυρίες του Yagil και του Or ήταν μία από τις πολλές που προέκυψαν από τους συγγενείς των παιδιών που κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Από τους περισσότερους από 200 ομήρους, περίπου 40 πιστεύεται ότι είναι παιδιά. Τουλάχιστον 32 παιδιά έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα: Γάζα: "Ο μικρότερος όμηρος, ηλικίας 10 μηνών, σκοτώθηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς" ισχυρίζεται η Χαμάς - Νεκροί και η μητέρα και ο 4χρονος αδελφός του

Το μικρότερο εξ αυτών, ο 10 μηνών Kfir Bibas, πέθανε στην αιχμαλωσία της Χαμάς μαζί με τη μητέρα του και τον 4χρονο αδελφό του. Η τρομοκρατική οργάνωση ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό.


Ο δωδεκάχρονος Eitan Yahalomi ξυλοκοπήθηκε από ένα πλήθος πολιτών της Γάζας όταν τον μετέφεραν για πρώτη φορά από τα σύνορα του Ισραήλ, δήλωσε η θεία του Deborah Cohen, σύμφωνα με το Reuters.

"Κάθε φορά που έκλαιγε ένα παιδί, το απειλούσαν με όπλο για να σωπάσει"


Αργότερα, οι τρομοκράτες τον ανάγκασαν να παρακολουθήσει πλάνα από τις σφαγές τους στο Ισραήλ, είπε η Cohen.

"Κάθε φορά που ένα παιδί έκλαιγε εκεί, το απειλούσαν με ένα όπλο για να το κάνουν να σωπάσει. Μόλις έφτασαν στη Γάζα, όλοι οι πολίτες, όλοι τους χτυπούσαν", είπε σε συνέντευξή της στο γαλλικό κανάλι BFM TV.


"Μιλάμε για ένα παιδί 12 ετών", πρόσθεσε.

Η Emily Hand, μια 9χρονη που πέρασε την αιχμαλωσία της μεταφερόμενη από τους δεσμοφύλακές από σπίτι σε σπίτι στη Γάζα για να αποφύγει τους βομβαρδισμούς, μιλάει μόνο ψιθυριστά από τότε που επέστρεψε αφού της έβαλαν τον όρο να μην κάνει θόρυβο.

"Της είπαν να μην κάνει θόρυβο, μιλάει μόνο ψιθυριστά"


"Έπρεπε να βάλω το αυτί μου κοντά στο στόμα της για να την ακούσω. Στην αιχμαλωσία, της είπαν να μην κάνει θόρυβο. Μπορείτε να δείτε τον τρόμο στα μάτια της", δήλωσε ο πατέρας της, Thomas Hand, στο CNN μετά την πρόσφατη απελευθέρωσή της. Στην παρακάτω φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, η 9χρονη Emily κρατά την αφίσα αγνοουμένου που την απεικόνιζε, μετά την αιχμαλωσία της από τη Χαμάς.


Ένα άλλο κορίτσι που κρατείται μαζί με την Emily, η 13χρονη Hila Rotem Shoshani, μιλάει επίσης μόνο με σιγανή φωνή, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Πολλά παιδιά ανέφεραν ότι κρατούνταν υπόγεια στο σύστημα σηράγγων της Χαμάς καθ' όλη τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους, όπου συντηρούνταν με απελπιστικά μικρές μερίδες ρυζιού και ψωμιού με πίτα.

Με πληροφορίες από New York Post