Τέλος στο δράμα της ομηρίας από την Χαμάς για  δυο γυναίκες 21 και 40 ετών, οι οποίες νωρίς σήμερα το απόγευμα (της Πέμπτης 30/11/2023)  πέρασαν από τον συνοριακό φράχτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ και παραδόθηκαν στις ισραηλινές στρατιτικές δυνάμεις (IDF).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 21χρονη Μία Σεμ και τη 40χρονη Αμίτ Σόσνα, οι οποίες θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση του Χατζερίμ και από εκεί, θα κινήσουν οι διαδικασίες για να επανενωθούν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: "Ο μικρότερος όμηρος, ηλικίας 10 μηνών, σκοτώθηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς" ισχυρίζεται η Χαμάς - Νεκροί και η μητέρα και ο 4χρονος αδελφός του

Η 40χρονη όμηρος είχε κρυφτεί αρχικά από τη Χαμάς σε ντουλάπα στο υπόγειο του σπιτιού της – Η 21χρονη πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε και τελικά συνελήφθη στο ρέιβ πάρτι

Η Αμίτ Σόσνα είχε μετακομίσει στο κιμπούτς Κφαρ Άζα τον περασμένο χρόνο. Στις 7 Οκτωβρίου έγραφε στους γονείς της ότι κρύβεται σε μια ντουλάπα στο υπόγειο του σπιτιού της για να σωθεί από τους άντρες της Χαμάς. Αρχικά αναγνωρίστηκε ως αγνοούμενη και αργότερα μαθεύτηκε ότι είχε απαχθεί.

Η Μία Σεμ, η οποία έχει και γαλλική υπηκοότητα, απήχθη από το ρέιβ πάρτι «Supernova». Σύμφωνα με τις αναφορές, η Μία, η οποία εργάζεται ως καλλιτέχνης τατουάζ, προσπάθησε να διαφύγει στις 7 Οκτωβρίου από το πάρτι με τους φίλους της και τραυματίστηκε από τα πυρά των τρομοκρατών, πριν συλληφθεί και απαχθεί. Ήταν η πρώτη απαχθείσα που εμφανίστηκε σε βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε η Χαμάς τον περασμένο μήνα, στο οποίο φαίνεται να δέχεται ιατρική περίθαλψη.

‘’Με ενημέρωσαν από τον ισραηλινό στρατό και.. παραλίγο να πάθω καρδιακή προσβολή’’, λέει συγκινημένος ο πατέρας της 21χρονης

Ο πατέρας της Μία, Ντέιβιντ Σεμ μίλησε στο News 12, λίγο μετά την απελευθέρωση της κόρης του, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά του γι' αυτή την εξέλιξη: «Με ενημέρωσαν από το στρατό... Παραλίγο να πάθω καρδιακή προσβολή... Σήμερα ζω την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου και σας λέω ότι όλοι οι απαχθέντες θα επιστρέψουν, είμαι σίγουρος γι' αυτό. Ήμουν δύο μήνες μακριά από όλους. Είναι τρομερά παράξενο, θα μπορούσαν να την είχαν σκοτώσει, ήρθαν να την σκοτώσουν, αλλά τελικά την πήραν και την κράτησαν», ενώ είπε, ακόμα, ότι η γαλλική κυβέρνηση κατέβαλε παρασκηνιακές προσπάθειες για την επιστροφή της κόρης του, η οποία έχει και τη γαλλική υπηκοότητα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, από την Παρασκευή, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απελευθερώνει περίπου δέκα ομήρους κάθε μέρα και το Ισραήλ αποφυλακίζει τριπλάσιο αριθμό Παλαιστίνιων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές. «Και άλλοι Ισραηλινοί όμηροι θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό μέσα στις επόμενες ώρες», τόνισε ο ισραηλινός στρατός.