Περίεργο θέαμα στη Γάζα, καθώς όμηροι κατά την απελευθέρωσή τους αγκαλιάζουν και αποχαιρετούν τους… απαγωγείς τους. Ειδικότερα, στην απελευθέρωση 16 ομήρων προχώρησε την Τετάρτη η Χαμάς, μεταξύ των οποίων 12 Ισραηλινοί και τέσσερις Ταϊλανδοί. 

Μάλιστα, μεταξύ των ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς ήταν η Έλενα Τρουπάνοφ και η Ιρένα Τάτι, δύο Ισραηλινο-ρωσίδες υπήκοοι. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ απελευθέρωσε 30 Παλαιστίνιους από τις φυλακές. Πρόκειται για την έκτη ανταλλαγή στο πλαίσιο της εκεχειρίας με τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: "Ο μικρότερος όμηρος, ηλικίας 10 μηνών, σκοτώθηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς" ισχυρίζεται η Χαμάς - Νεκροί και η μητέρα και ο 4χρονος αδελφός του

Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, όπου όμηροι αγκαλιάζουν και χαιρετούν τους απαγωγείς τους, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες αιχμαλωσίας.


Το Ισραήλ υπολογίζει ότι περίπου 159 όμηροι κρατούνται επί του παρόντος στη Γάζα. Το IDF είπε επίσης την Τετάρτη ότι αξιολογεί έναν ισχυρισμό της Χαμάς ότι ο νεότερος Ισραηλινός όμηρος, ο 10 μηνών Κφιρ Μπιμπάς, ο αδελφός του και η μητέρα του δεν είναι πλέον στη ζωή.

Σημειώνεται ότι η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει σήμερα 10 Ισραηλινούς ομήρους, δύο από τους οποίους έχουν και ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) πηγή της παλαιστινιακής οργάνωσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανακωχής με το Ισραήλ.

Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς προέβλεπε τετραήμερη ανακωχή, η οποία έχει παραταθεί δύο φορές μέχρι στιγμής. Η παράταση, που ανακοινώθηκε σήμερα, λήγει αύριο, Παρασκευή. Από την έναρξη της ανακωχής, η Χαμάς απελευθερώνει κάθε μέρα περί τους 10 ομήρους και το Ισραήλ αποφυλακίζει τριπλάσιο αριθμό παλαιστινίων κρατουμένων.