Η Χαμάς και το Ισραήλ δέχονται πιέσεις διεθνώς για κατάπαυση του πυρός, αφού στόχος είναι να απελευθερωθούν οι περισσότεροι δυνατοί όμηροι, όμως η τραγωδία δεν αποφεύχθηκε, αφού ένα βρέφος 10 μηνών, που ήταν ο μικρότερος όμιλος, πέθανε. 

Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ από το Ισραήλ τονίστηκε ότι δεν είχε αποφασιστεί επέκταση της εκεχειρίας. ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. "Είναι κάτι που σίγουρα τις επόμενες ώρες πρέπει να γίνει καθώς είναι και η πρώτη νύχτα που ακόμη δεν έχουν απελευθερωθεί όλοι οι όμηροι που περιμένουμε. Έχουν απελευθερωθεί μόνο δύο Ισραηλινές με ρωσική υπηκοότητα, μετά από επαφές των οικογενειών τους με τη Ρωσία και αναμένουμε τις επόμενες ώρες να αφεθούν ελεύθεροι 10 άμαχοι, τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στο Ισραήλ. Από το πρωί έχουν ενημερωθεί οι οικογένειές τους, αλλά ακόμη η διαδικασία αυτή δεν έχει ξεκινήσει. Οπότε αυτό ενδεχομένως συνδέεται με τις πιέσεις εκατέρωθεν και τον ψυχολογικό πόλεμο που υπάρχει για να επιτευχθεί μία συμφωνία" σχολιάστηκε.



Η ανακοίνωση της Χαμάς ότι είναι νεκρός ο μικρότερος όμηρος, ένα βρέφος δέκα μηνών, πάγωσε το Ισραήλ. "ο Κφιρ μαζί με τον τετράχρονο αδερφό του, τον Άριελ και τη μητέρα τους, είναι η οικογένεια Μπίμπας για την οποία χθες (σημ. Τρίτη, 28 Νοεμβρίου) έγινε και μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εδώ στην πλατεία Ομήρων του Τελ Αβίβ, με αίτημα να επιστρέψουν. Η Χαμάς είπε ότι τους είχε πάρει μια άλλη ομάδα μέσα στη Γάζα και τους είχε εκείνη και δεν μπορούσε να τους βρει για να επιστρέψουν. Σήμερα (σημ. Τετάρτη 29 Νοεμβρίου), λοιπόν ανακοίνωσε ότι είναι νεκροί. Οι Ισραηλινοί είπαν ότι προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε την είδηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την οικογένεια και τους είπε «δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι». Πάντως το Ισραήλ έχει παγώσει με αυτή την είδηση" αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Πηγή: ΕΡΤ