Βιβλίο αποκαλύπτει τους… ρατσιστές του Μπάκιγχαμ και προκαλεί νέο σεισμό στη βασιλική οικογένεια. Το Μπάκιγχαμ έχει ακόμη να μας… αποκαλύψει πολλά, παρότι η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να κρύψει πολλές λεπτομέρειες από τη ζωή της. Οι Βρετανοί, ωστόσο, στρέφουν κάθε φορά το ενδιαφέρον τους στο Μπάκιγχαμ κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι πρώην συνεργάτες που συνήθως γίνονται… συγγραφείς.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει αρχίσει να σείεται και πάλι και στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας επικρατεί αναβρασμός, καθώς το νέο βιβλίο του Ολλανδού δημοσιογράφου Όμιντ Σκόμπι αποκαλύπτει τα ονόματα των «δύο βασιλικών» ρατσιστών που είχαν κάνει σχόλια για το χρώμα του δέρματος του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Άρτσι.

Το βιβλίο του Όμιντ Σκόμπι στην ολλανδική του έκδοση και όχι στις εκδόσεις για άλλες χώρες, όπως στη Βρετανία, φέρεται να κάνει αναφορά στους δύο «βασιλικούς ρατσιστές», οι οποίοι είχαν κάνει σχόλια για το χρώμα του δέρματος του παιδιού του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, που αποτελούν τα «μαύρα πρόβατα» της βασιλικής οικογένειας.

Η εφημερίδα της Βρετανίας «Daily Mail» ανέφερε ότι το βιβλίο του Ολλανδού δημοσιογράφου, που έχει τίτλο «Endgame», φαίνεται να «ταυτοποιεί δύο μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που κατηγορούνται ότι μίλησαν ρατσιστικά για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ».

Το νέο βιβλίο του Όμιντ Σκόμπι, «Endgame», αποσύρθηκε από την ολλανδική αγορά, αφού κατονομάζονται οι ρατσιστές των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild». Η απόσυρση έγινε χθες (28.11.2023) λίγο αφότου το βιβλίο είχε βγει και στη Βρετανία.


«Το βιβλίο αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή στον θεσμό του Στέμματος», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Σεισμός στο Μπάκιγχαμ από τις αναφορές σε βασιλιά Κάρολο και πρίγκιπα Γουίλιαμ

Στις σελίδες του το βιβλίο… σέρνει πολλά στον βασιλιά Κάρολο της Βρετανίας, τον οποίο χαρακτηρίζει «αντιδημοφιλή βασιλιά». Επίσης αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος αποτελεί τον ηγέτη ενός παλατιού «που μαστίζεται από περιστατικά που αφορούν απαρχαιωμένες ιδέες γύρω από τον λαό, τις κοινωνικές τάξεις και τα χρήματα και την ίδια ώρα νεότεροι Βρετανοί αδιαφορούν για τη μοναρχία».

Από τα πυρά δεν γλίτωσε και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που αναφέρεται ως «διψασμένος για εξουσία διάδοχος του θρόνου».

Το «Endgame» κάνει αναφορές και στις αντιπαλότητες ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά και στις δύσκολες σχέσεις με τον βρετανικό Τύπο.

Ποιοι είναι οι "ρατσιστές"

Το θέμα, πάντως, με την αποκάλυψη των ονομάτων των δύο «βασιλικών ρατσιστών» στην ολλανδική έκδοση του πολύκροτου βιβλίου έχει κάποιες «σκιές», καθώς πολλοί λένε ότι τα ονόματα δεν αποκαλύπτονται, αλλά «φωτογραφίζονται».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o Ολλανδός δημοσιογράφος Ρικ Έβερς αποκάλυψε στο πρωινό μαγκαζίνο «Good Morning Britain» του δικτύου ITV ότι το πρώτο όνομα του βασιλικού ρατσιστή ήταν «πολύ συγκεκριμένο», ενώ το δεύτερο ήταν «λίγο ασαφές».

Από την πλευρά του ο εκδοτικός οίκος «HarperCollins» που έβγαλε το βιβλίο τήρησε σιγή ιχθύος για το θέμα.

Αρνήθηκε κάθε σχέση με πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Κάποια σενάρια ανέφεραν ότι ο Όμιντ Σκόμπι είχε σχέσεις με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ και μάλιστα ήταν πιο κοντά στη σύζυγο του δευτερότοκου γιου του βασιλιά Καρόλου.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος, πάντως, δήλωσε ότι δεν πήρε συνέντευξη από τη Μέγκαν Μαρκλ για να πάρει πληροφορίες για το βιβλίο και τόνισε ότι ούτε εκείνη ούτε ο πρίγκιπας Χάρι «έχουν κάποια σχέση» με αυτό το συγγραφικό έργο.

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είχε γίνει από… δυο χωριά μετά το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι «Spare» και φαίνεται ότι άλλο ένα βιβλίο θα τη διχάσει και πάλι.