Εξασθενημένος και καταβεβλημένος, μετά την γρίπη που πέρασε, ο Πάπας Φραγκίσκος παρευρέθηκε στη γενική ακρόαση στο Βατικανό, με την εικόνα του να αναζωπυρώνει την συζήτηση για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Ποντίφικας εμφανίστηκε με δυσκολία στην αναπνοή και γι’ αυτό αποφάσισε να μην διαβάσει την κατήχηση. «Δεν είμαι ακόμα καλά, με αυτή τη γρίπη, η φωνή δεν είναι καλή», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με την Corriere della Sera και έδωσε τον λόγο στον Σεβασμιότατο Φιλίππο Τσιαμπανέλι της Γραμματείας του Κράτους.

Δείτε βίντεο:


Υπενθυμίζεται ότι ο Ποντίφικας εμφάνισε τα συμπτώματα της γρίπης το περασμένο Σάββατο (25/11) και αποφασίσθηκε αμέσως η ακύρωση των συναντήσεών του, ενώ την Κυριακή δεν ευλόγησε το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Papas_Fragkiskos_Vatikano2

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα πραγματοποιήσει το ταξίδι στο Ντουμπάι, για τη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή παρά το γεγονός πως «η κατάσταση της υγείας του σε ό,τι αφορά τη γρίπη και τη φλεγμονή των πνευμόνων έχει βελτιωθεί».

Papas_Fragkiskos_Vatikano3

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πριν δώσει σήμερα (29/11) το «παρών» στη γενική ακρόαση στο Βατικανό, υποδέχτηκε την αποστολή της Σέλτικ, που χθες αναμετρήθηκε με τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» για την 5η αγωνιστική, του 5ου ομίλου, του Champions League.

Papas_Fragkiskos_Vatikano1