Στη λίστα με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους του Ισραήλ που πρόκειται να αποφυλακιστούν βρίσκεται και η Αχέντ Ταμίμι. Η 22χρονη ακτιβίστρια συνελήφθη στις 6 Νοεμβρίου από τον ισραηλινό στρατό για "υποκίνηση σε βία" από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους επιπλέον 50 Παλαιστίνιους που αναμένεται να αποφυλακιστούν, μετά την παράταση για άλλες δύο ημέρες της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, συμπεριλαμβάνεται και η νεαρή Αχέντ Ταμίμι.

Μέχρι στιγμής, έχουν απελευθερωθεί 150 Παλαιστίνιες γυναίκες και ανήλικοι, ενώ από την άλλη, η Χαμάς έχει απελευθερώσει σε αντάλλαγμα 51 ομήρους.

Το όνομα της 22χρονης ακτιβίστριας Αχέντ Ταμίμι ήταν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τους Παλαιστίνιους κρατουμένους που αναμένεται να απελευθερωθούν τα επόμενα 24ωρα.

Η νεαρή Παλαιστίνια το 2017 είχε καταδικαστεί σε οκτώ μήνες φυλάκιση επειδή χαστούκισε και κλώτσησε έναν Ισραηλινό στρατιώτη.

Το περιστατικό είχε καταγραφεί σε βίντεο, κάνοντας τότε τον γύρο του διαδικτύου.

Η Ταμίμι συνελήφθη πρόσφατα και πάλι από τις αρχές του Ισραήλ, για υποκίνηση σε βία από τα social media, μετά τη σφαγιαστική επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.