Οι περιγραφές των ομήρων φωτίζουν τις ανατριχιαστικές συνθήκες ομηρείας τους όπως αυτές της κράτησης του 12χρονου Εϊτάν που κρατήθηκε σε απάνθρωπες συνθήκες, το παιδί εξομολογήθηκε στην οικογένειά του πως όταν έκλαιγε ένα βρέφος το απειλούσαν βάζοντας το όπλο στο κεφάλι του.

Ο 12χρονος Εϊτάν πέφτει στην αγκαλιά της μητέρας του που είχε να την δει 52 ημέρες. Μάνα και γιος μένουν εκεί αγκαλιασμένοι.

Διαβάστε επίσης: Mεσανατολικό: Αυτοί είναι οι 10 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Ο χρόνος έχει παγώσει, το παιδί τρέμει, δεν θέλει να αφήσει τη μαμά του. Ίσως φοβάται πως κάτι θα συμβεί και θα γυρίσει στο κολαστήριο όπου έζησε για σχεδόν δύο μήνες.

Έτσι αγκαλιασμένοι, πηγαίνουν προς το πρόχειρο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Στις παραδόσεις των ομήρων οι ένοπλοι της Χαμάς προσπάθησαν να δείξουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Η θεία του 12χρονου ομήρου, αποκαλύπτει φριχτά πράγματα για τις συνθήκες κράτησης από τη Χαμάς

‘’Κάθε φορά που ένα παιδί έκλαιγε, το απειλούσαν με όπλο για να το κρατήσουν ήσυχο. Φτάνοντας στη Γάζα όλοι οι άμαχοι, όλοι τον χτυπούσαν. Μιλάμε για ένα παιδί 12 ετών’’.

Η Ντέμπορα λέει πως ο ανιψιός της βίωσε την φρίκη. Τα μέλη της Χαμάς τον ανάγκαζαν να βλέπει βίντεο με τις δολοφονίες που διέπραξαν στα κιμπούτζ.

‘’Οι τρομοκράτες της Χαμάς τον υποχρέωσαν να παρακολουθήσει τρομακτικά βίντεο, από αυτά που κανείς δεν θέλει να δει, τον υποχρέωσαν να τα δει’’.

Ανησυχεί για την ψυχική υγεία του Εϊτάν. Εκτός από τις φρικιαστικές μνήμες των 52 ημερών της ομηρείας του, ο Εϊτάν Γιαχαλόμι θα θυμάται σε όλη του τη ζωή την μαύρη 7η Οκτωβρίου στο κιμπούτζ Νιρ Οζ.

Ο Οχάντ, ο πατέρας του υπερασπίστηκε το σπίτι του όμως από τότε δεν βρέθηκε. Ίσως βρίσκεται στα χέρια της Χαμάς, όπως τουλάχιστον άλλοι 180 όμηροι.

Όσο για τον Εϊτάν, η θεία του πιστεύει πως χρειάζεται πολλή αγάπη για να επουλωθούν τα τραύματά του.

‘’Μεγάλη βοήθεια από ψυχολόγους, πάρα πολλή αγάπη, πολλές αγκαλιές, με την οικογένεια δίπλα του’’.

Μια πληγή που θα αργήσει να κλείσει, αν κλείσει ποτέ.