Η αστυνομία της Γαλλίας πέρασε χειροπέδες σε Ρουμάνο γκουρού αίρεσης γιόγκα και άλλα 40 άτομα στελέχη της ίδιας σέχτας, που συνελήφθησαν στη χώρα μετά μια τεράστια επιχείρηση και αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες, όπως βιασμοί και εμπορία ανθρώπων.

Συνολικά 41 άτομα συνελήφθησαν σήμερα (28.11.2023) στη Γαλλία, ως ύποπτα για τη διασύνδεσή τους με τη διεθνή αίρεση Misa που κατηγορείται για πολλά κακουργήματα υπό το πρόσχημα της εκμάθησης της γιόγκα, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή και προσκείμενη στην έρευνα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο αρχηγός της αίρεσης γιόγκα. Ο λόγος για τον 71χρονο Ρουμάνο, Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου, γκουρού και ιδρυτή αυτού του αμφιλεγόμενου διεθνούς κινήματος γιόγκα, διευκρίνισε η προσκείμενη πηγή στην έρευνα προσθέτοντας ότι συνελήφθησαν και άλλα άτομα φερόμενα ως «σημαντικά στελέχη» της σέχτας στη Γαλλία.

Οι συλλήψεις του αρχηγού και των μελών της αίρεσης γιόγκα, που αποκάλυψε η εφημερίδα Libération, έγιναν στην περιοχή του Παρισιού και στη νοτιοδυτική Γαλλία, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Σχεδόν 175 αστυνομικοί μετείχαν στη μεγάλη αυτή επιχείρηση, που συντονίστηκε από το Κεντρικό Γραφείο για την καταστολή της βίας κατά ανθρώπων.

Απελευθερώθηκαν 26 γυναίκες στη Γαλλία που ήταν ‘’φυλακισμένες’’ της αίρεσης γιόγκα του 71χρονου Ρουμάνου γκουρού

Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων στη Γαλλία, απελευθερώθηκαν 26 γυναίκες που φέρονται να ήταν «φυλακισμένες» της αίρεσης γιόγκα , διευκρίνισε προσκείμενη πηγή στην έρευνα.

Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε προκαταρκτική εξέταση για την αίρεση γιόγκα τον Ιούλιο του 2023, καθώς υπήρχαν καταγγελίες, για σύσταση συμμορίας, βιασμούς και εμπορία ανθρώπων.

Όλα είχαν ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου του 2022 όταν η Διυπουργική Αποστολή Επαγρύπνησης και Καταπολέμησης των Σεχταριστικών Εκτροπών είχε στείλει αναφορά στη δικαιοσύνη μετά την ενημέρωσή της από τον Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 12 καταγγελίες από μέλη του κινήματος Misa, διευκρίνισε δικαστική πηγή.

Αίρεση γιόγκα Misa: Από τη Ρουμανία… στο Παρίσι

Η Misa ιδρύθηκε από τον Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου στη Ρουμανία, αλλά ο γκουρού είχε… θέματα με το νόμο στη χώρα του και έφυγε.

Τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αίρεση είχε ως… βιτρίνα τα μαθήματα γιόγκα, αλλά ουσιαστικά ήταν μια σέχτα με προσηλυτισμένους οπαδούς. Σκοπός της ήταν να κάνει τα μέλη της… ανοιχτά στο σεξ. Τα μέλη έπρεπε να δέχονται να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τον γκουρού, αλλά και να παρέχουν… ερωτικές υπηρεσίες επί χρήμασι στη Γαλλία και το εξωτερικό.

Ποιος ήταν ο 71χρονος Ρουμάνος γκουρού

Ο Γκρεγόριαν Μπιβολάρου γνωστός και ως Magnus Aurolsson γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1952 στην πόλη Ταρτασέστι της Ρουμανίςα. Άρχισε να μυείται στην γιόγκα στα 17 του, ενώ παράλληλα δούλευε και ως εργάτης στο μετρό του Βουκουρεστίου.

Το κομμουνιστικό καθεστώς τον…έβαλε στο μάτι επειδή δίδασκε την απαγορευμένη στη χώρα, γιόγκα και μάλιστα φυλακίστηκε δυο φορές, καθώς ανάμεσα στα άλλα φέρεται να συνελήφθη και για διανομή πορνογραφικού υλικού.

Το 2005, αντιμετώπισε οκτώ κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επαφής με ανήλικο, φοροδιαφυγής και παράνομης διέλευσης των συνόρων για να αποφύγει τη δίωξη. Τον Μάρτιο του 2005 ζήτησε άσυλο στη Σουηδία και έμεινε εκεί.

Στις 14 Ιουνίου 2013 το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρουμανίας τον καταδίκασε οριστικά σε 6 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή, για σεξουαλικές πράξεις με ένα κορίτσι 17 ετών.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2016 συνελήφθη στη Γαλλία και εκδόθηκε στη Ρουμανία, όπου μπήκε στη φυλακή, αλλά στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Φέτος τον έβαλε στο στόχαστρό της και η Interpol με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.