To "φως" της δημοσιότητας είδαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των 11 ομήρων της Χαμάς που απελευθερώθηκαν σήμερα (27/11), κατά την τρίτη ημέρα εκεχειρίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει αποφασιστεί για κατάπαυση πυρός.

Η Χαμάς άφησε ελεύθερους, μετά από 51 ημέρες αιχμαλωσίας, δύο γυναίκες και εννέα παιδιά, με τις γυναίκες αυτές, μάλιστα, να είναι μητέρες κάποιων εξ' συτών

Δείτε φωτογραφίες και τις ιστορίες κάποιων από τους ομήρους που αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι:


Η οικογένεια Cunio



Οι αδελφές Sharon Aloni Cunio, 33 ετών, και Danielle Aloni, 44 ετών, μαζί με τον σύζυγο της Sharon, David Cunio, 34 ετών, πιάστηκαν όμηροι όταν τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ και επιτέθηκαν στο κιμπούτς Nir Oz στις 7 Οκτωβρίου.

Οι τρίχρονες δίδυμες κόρες των Sharon και David, Emma και Yuli, και η πεντάχρονη κόρη της Danielle, Emilia, αιχμαλωτίστηκαν επίσης.

Η οικογένεια είπε αρχικά στους συγγενείς της ότι ήταν ασφαλείς και ότι είχαν κλειδωθεί μέσα σε ένα ασφαλές δωμάτιο καθώς ήχησαν οι σειρήνες εκείνο το πρωί, αλλά αργότερα είπαν στους συγγενείς ότι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι τους.

Η Sharon έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα λέγοντάς τους ότι το σπίτι τους φλεγόταν. Η τελευταία τους επικοινωνία ήταν στις 11:20 π.μ.. Η Danielle και η κόρη της, Emma, αφέθηκαν ελεύθερες την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Ο David εξακολουθεί να κρατείται αιχμάλωτος στη Γάζα.

Η οικογένεια Engel




Ο Ronen Engel, 54 ετών, η σύζυγός του Karina, 51 ετών, και οι δύο κόρες τους, Mika, 18 ετών, και Yuval, 10 ετών, αγνοούνταν από τότε που οι τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν στο κιμπούτς Nir Oz το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Η οικογένεια κρύφτηκε σε ένα ασφαλές δωμάτιο κάνοντας κλήσεις σε συγγενείς. Ενώ ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με την αδερφή της, Paula, η Karina ανέφερε ξαφνικά την παρουσία των τρομοκρατών στο σπίτι και στη συνέχεια η κλήση διακόπηκε. Αυτή ήταν η τελευταία τους επικοινωνία.

Ένα βίντεο από τη Γάζα δημοσιεύτηκε στο Facebook αργότερα εκείνη την ημέρα και τα τηλέφωνα της οικογένειας εντοπίστηκαν στη Γάζα.



Ο Amit Shani ήταν το μόνο μέλος της οικογένειάς του που κρατήθηκε όμηρος όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν στο κιμπούτς Be'eri στις 7 Οκτωβρίου.

Η οικογένεια Calderon



Τρία μέλη της οικογένειας Calderon αγνοούνταν από το κιμπούτς Νιρ Οζ από τις 7 Οκτωβρίου. Ο Όφερ, 53 ετών, και δύο από τα παιδιά του, Sahar (16 ετών) και Erez (12 ετών), πιάστηκαν όμηροι όταν τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν στο κιμπούτς, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 κατοίκους και παίρνοντας περίπου 80 ομήρους.

Η Gaya Calderon, 21 ετών, η μεγαλύτερη αδελφή των Sahar και Erez, έλαβε ένα μήνυμα από την οικογένειά της ότι προσπαθούσαν να κρυφτούν έξω, αλλά αργότερα είδε ένα βίντεο με τον Erez που απήχθη από τρομοκράτες.

Ο Erez έγινε 12 ετών στην αιχμαλωσία στις 27 Οκτωβρίου.

Η οικογένεια Yaakov




Τα αδέλφια Or Yaakov, 16 ετών, και Yagil Yaakov, 12 ετών, κοιμόντουσαν μόνα τους στο σπίτι τους στο κιμπούτς Nir Oz όταν τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Τα δύο αγόρια κρύφτηκαν σε ένα ασφαλές δωμάτιο και κάλεσαν τη μητέρα τους ψιθυρίζοντάς της στο τηλέφωνο. Όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι τους, ο Or Yaakov προσπάθησε να κρατήσει κλειστή την πόρτα του δωματίου, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στις 9 Νοεμβρίου, ο Yagil Yaakov εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Οι 14 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν την 3η ημέρα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου:

Avigail Idan, 4 ετών
4 μέλη της οικογένειας Brodutch (η 40χρονη Hagar Brodetz και τα παιδιά της Ofri που είναι 10 ετών, Yuval που είναι 9 ετών) και Oriya που είναι 4 ετών)
Οι αδελφές Ela και Dafna Elyakim, ηλικίας 8 και 15 ετών αντίστοιχα
4 μέλη της οικογένειας Almog-Goldstein (η 48χρονη Chen Almog-Goldstein και τα τρία παιδιά της, Agam που είναι 17 ετών, Gal που είναι 11 ετών και Tal που είναι 9 ετών)
Elma Avraham, 84 ετών
Aviva Siegel, 62 ετών
Roni Krivoy, 25 ετών

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν τη 2η ημέρα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου:

Shoshan Haran, 67 ετών
Shiri Weiss, 53 ετών
Σάρον Αβιγκντόρι, 52 ετών
Adi Shoham, 38 ετών
Maya Regev, 21 ετών
Noga Weiss, 18 ετών
Noam Or, 17 ετών
Άλμα Ορ, 13 ετών
Hila Rotem, 13 ετών
Noam Avigdori, 12 ετών
Emily Hand, 9 ετών
Naveh Shoham, 8 ετών
Yahel Shoham, 3 ετών

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν την 1η ημέρα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου:

Hanna Katzir, 77 ετών
Margalit Mozes, 77 ετών
Yafa Ader, 85 ετών
Hannah Perry, 79 ετών
Adina Moshe, 72 ετών
Danielle Aloni, 44 ετών / Emilia Aloni, 9 ετών
Ruthi Monder, 78 ετών / Keren Monder, 54 ετών / Ohad Monder, 9 ετών
Aviv Asher, 2 ετών/ Raz Asher, 5 ετών / Doron Katz-Asher, 34 ετών

Το βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης