Επιπλέον 48 ώρες δίνονται στην κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στον πόλεμο που βρίσκεται στην 51η ημέρα του. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, που επιβεβαίωσαν τη διήμερη κατάπαυση πυρός, το αντάλλαγμα είναι η απελευθέρωση 20 αιχμαλώτων. 

Η Αίγυπτος και το Κατάρ ενημερώθηκαν από τη Χαμάς ότι εντόπισε περισσότερους Ισραηλινούς απαχθέντες στη Λωρίδα της Γάζας. Μέλος του πολιτικού γραφείου της το δήλωσε σε καταριανό τηλεοπτικό κανάλι, ενώ είπε κάτι ακόμα πιο σημαντικό: η παλαιστινιακή οργάνωση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί και για τους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν, αλλά η συζήτηση αυτή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και «θα είναι ξεχωριστή σε σχέση με τους πολίτες, κάτι που γνωρίζει και ο Νετανιάχου».

Το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Νοεμβρίου, πρώτος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε πως η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει παραταθεί για επιπλέον δύο ημέρες.

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για επιπλέον δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο δρ Μαγέντ αλ Ανσάρι.


Πόλεμος στο Ισραήλ: Επιβεβαίωση από Χαμάς και Λευκό Οίκο


Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης την παράταση στην παύση των εχθροπραξιών. «Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς ανακοινώνει ότι συμφωνήθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο να παραταθεί η προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία για επιπλέον δύο ημέρες υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη εκεχειρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης. Σε επιβεβαίωση προχώρησε και ο Λευκός Οίκος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγο νωρίτερα, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς και εκπρόσωπος της οργάνωσης στον Λίβανο, ο Οσάμα Χαμντάν, προανήγγειλε τη συμφωνία, λέγοντας, σε συνέντευξή του στο κανάλι Al Arabi του Κατάρ, πως «ετοιμάζουμε νέους καταλόγους απαχθέντων που θα απελευθερωθούν για να εξασφαλίσουμε την προώθηση της παράτασης της εκεχειρίας».