Καινούργια στοιχεία για το Qatargate για τα ευρήματα στο σπίτι του γιου της ευρωβουλευτή, Μαρί Αρένα, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα και η ιστοσελίδα sudinfo. Χρήματα, χρηματοκιβώτια και ρητίνη κάνναβης είναι μεταξύ αυτών που βρέθηκαν μετά την έρευνα που έγινε το καλοκαίρι, στις 19 Ιουλίου, στην οικεία του Ουγκό Λεμέρ, όπου οι αρχές είχαν εντοπίσει 280.000 ευρώ. Ωστόσο αυτό που γίνεται τώρα γνωστό είναι ότι χρήματα βρέθηκαν σκορπισμένα σε όλο το σπίτι.

Δεσμίδες ήταν στην τραπεζαρία, σε μεγάλους καφέ φακέλους και επάνω είχαν αριθμούς με μαρκαδόρο, ενώ άλλες εντοπίστηκαν ακόμη και στο μπαλκόνι του σπιτιού που γειτνιάζει με αυτό της Μαρί Αρένα. Στη βεράντα τα χρήματα ήταν σε διαφανή πλαστικά κουτιά. Άγνωστο παραμένει ακόμη από πού προήλθαν τα χρήματα.

Επίσης βρέθηκαν 4 gps, έργα τέχνης με πιστοποιητικά γνησιότητας, usb, σκληροί δίσκοι, ρητίνη κάνναβης, τρία χρηματοκιβώτια το ένα πάνω στο άλλο εκ των οποίων το ένα ανοιχτό.




Το όνομα του Ugo Lemaire, του γιου της Marie Arena, συχνά στο αρχείο Qatargate

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της απουσίας του γιου της, ήταν η ίδια η Μαρί Αρένα που είχε υπογράψει μετά την απογραφή των κατασχεθέντων.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «Exclusif – Qatargate: liasses d’argent, drogue et trackers GPS retrouvés dans l’appartement du fils de Marie Arena (photos)» (Αποκλειστικό – Qatargate: δεσμίδες με χρήματα, ναρκωτικά και GPS βρέθηκαν στο διαμέρισμα του γιου της Marie Arena) υπογραμμίζει μεταξύ άλλων εκτός από τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν διάσπαρτα σε όλο το σπίτι αλλά και αντικείμενα αξίας όπως αρκετά κλειδιά αυτοκινήτου αλλά και έργα τέχνης.

Μάλιστα επισημαίνει το όνομα του Ugo Lemaire, του γιου της Marie Arena, εμφανίζεται συχνά στο αρχείο Qatargate αλλά και πως το επίμαχο διαμέρισμα που έγινε η έρευνα και εντοπίστηκαν όλα αυτά, στις Βρυξέλλες, είναι δίπλα στο διαμέρισμα της μητέρας του.

Διαβάστε ακόμα: Άρθρο-φωτιά για το Qatargate: Πώς από "υπόθεση του αιώνα" έγινε λόγω Βελγίου "ένα χάος χωρίς αρχή και τέλος"