Στα τούνελ της Χαμάς έχει διεισδύσει το Ισράηλ και τα όσα ανακάλυψε μοιάζουν με σενάριο φαντασίας. Το Ισραήλ βρέθηκε σε μια… υπόγεια πόλη, ανακαλύπτοντας δωμάτια με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τουαλέτες και κλιματιστικά που σχεδόν είναι διαμερίσματα.

Ειδικότερα, μια πρώτη ματιά στη δαιδαλώδη «υπόγεια πολιτεία» που είχε φτιάξει η Χαμάς κάτω από την πόλη της Γάζας έδωσαν οι Ισραηλινές Ένοπλές Δυνάμεις (IDF) σε βίντεο.

 «Αγαπητέ κόσμε, σας φτάνουν αυτές οι αποδείξεις;» ρωτά το tweet στο οποίο έχει ανέβει το βίντεο διάρκειας εννιά λεπτών. 

Διαβάστε επίσης: Ανάλυση Guardian: Γιατί η κατάπαυση πυρός δεν αφήνει πολλές ελπίδες για διαρκή ειρήνη

Ο εκπρόσωπος των IDF περπατά στους διαδρόμους και στα δωμάτια αρκετά μέτρα κάτω από τη γη, δείχνοντας ότι η κατασκευή είναι πολύ καλά φτιαγμένη. Πρόκειται για τούνελ κάτω από το λεγόμενο «καταριανό κτίριο» κάτω από το νοσοκομείο Αλ σίφα,.

Βλέπουμε, για παράδειγμα δωμάτια με κανονικό ύψος και τοίχους με πλακάκια. Μέσα τους υπάρχουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέχρι και... κλιματιστικά.

Σε άλλο σημείο, σε μια εσοχή των διαδρόμων υπάρχει νεροχύτης και ντουλάπια κουζίνας. Βλέπουμε ακόμη και μια τουαλέτα με πόρτα, για λίγη ιδιωτικότητα.

Οι διάδρομοι σε πολλά σημεία έχουν ύψος γύρω στα δύο μέτρα, γιατί οι άνδρες φαίνονται να περπατούν όρθιοι χωρίς να σκύβουν και πλάτος περίπου ένα μέτρο.