Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις των οικογενειών των ομήρων τις οποίες έκαναν σήμερα μετά τη συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο σήμερα το πρωί στο Βατικανό, αφού νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση κάποιων από αυτούς.

 



Συγκλονιστικές δηλώσεις από τους συγγενείς των ομήρων που έπεσαν θύματα απαγωγής από τη Χαμάς, μετά τη συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

«Κάθε λεπτό, κάθε ώρα είναι κρίσιμη. Καθένας από αυτούς πρέπει να γυρίσει σπίτι. Όχι σε φέρετρα. Πρέπει να έρθουν σπίτι για να πουν τις ιστορίες τους, να πουν τις ιστορίες των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν, έτσι μπορούν να είναι το μέλλον μας», αναφέρει η Αλεξάνδρα, η οποία αγωνιά για την τύχη της 19χρονης αδελφης της, Καρίνα Αρίεφ, η οποία υπηρετούσε σε μια βάση του ισραηλινού στρατού κοντά στη Γάζα όταν την απήγαγαν.

 

Ακολούθησε ο πατέρας του Nimrod Cohen, 19 ετών , ο οποίος αναφερθείς στην εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου είπε ότι «η ζωή μας από εκείνη την ημέρα άλλαξε. Δεν έχουμε μέρα και νύχτα - εστιάζουμε μόνο στην επιστροφή του και άλλων στο Ισραήλ».

Η Ρέιτσελ, η μητέρα του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, 23 ετών, από την Καλιφόρνια, ανέφερε  ότι ο γιος της κρύφτηκε σε ένα καταφύγιο στην άκρη του δρόμου κοντά στο μουσικό φεστιβάλ Supernova -μαζί με τους φίλους του και άλλους παρευρισκόμενους-, το οποίο δέχτηκε επίθεση από μαχητές της Χαμάς.

«Οι περισσότεροι ήταν νεκροί, αλλά κάποιοι από τους τυχερούς παγιδεύτηκαν κάτω από τα νεκρά σώματα και μας είπαν τι συνέβη», είπε η ίδια.

«Ήταν πριν από 47 ημέρες που η καρδιά μου θάφτηκε στη Γάζα», προσθέτει.